• Falt fra treet i hagen og ble lam

    Torgeir Foss (58) skulle beskjære kirsebærtreet i hagen da han mistet kontrollen og falt ned på bakken.

    VIDEO: Jon Ingemundsen / Aftenbladet

Skulle beskjære kirsebærtreet - ble lam fra halsen og ned

Den tidligere TV2-reporteren Torgeir Foss ble fullstendig lam etter en fallulykke i hagen. Nå har han laget dokumentarfilm med seg selv i hovedrollen.

Torgeir Foss (58) har laget mange dokumentarfilmer for TV2. Den nyeste ble på alle måter den verste, fordi han selv er hovedperson.

Da han i mars i fjor skulle kutte den siste grenen på kirsebærtreet i hagen på Våland, falt han, seks meter rett i asfalten.

- Jeg var oppe i treet. Så ble alt svart. Jeg husker ikke selve ulykken, og det kan være like greit, sier Torgeir til aftenbladet.no.

Han falt ut over hagegjerdet og ned på fortauet. Underveis traff hodet hans et søppelspann. Da brakk nakken.

- Jeg våknet på sykehuset fem døgn seinere.

Video

Falt fra treet i hagen og ble lam

Torgeir Foss (58) skulel beskjære kirsebærtreet i hagen da han mistet kontrollen og falt ned på bakken.

 

Han lå helt lammet på Stavanger Universitetssjukehus. Likevel bestemte han seg for å lage film fra innsiden av helsevesenet. Nå er 200 timer råfilm blitt til 48 sterke minutter dokumentarfilm.

Håpet om å kunne gå igjen er borte. Lammelsen er fullstendig. Det eneste Torgeir og familien kan håpe på, er at forskerne kan finne en helt ny kur.

Imens er planen å komme hjem til familien. Men da må huset bygges om. Og han trenger mye hjelp.

Torgeir er svært skuffet over behandlingen han har fått av Stavanger kommune, han føler at han må slåss for all hjelpen han får.

Han mener også at kommunen sensurerte filmen. Han måtte ta vekk scener som tydelig viste ressursmangelen ved sykehjemmet som han bodde på.

Les også

Siste fra Innenriks

Siste nytt