• Iron Maiden på Koengen 11. august. Band og crew ladet batteriene på Finnegans.

    FOTO: PAUL S. AMUNDSEN

Slik festet Iron Maiden i Bergen

Rockelegendene sparte ikke på rundene under oppkjøringen til konserten på Koengen.

- Vi skal bare ha noen øl eller noe sånn. Vi har faktisk allerede tatt et par. Jeg sier ikke hvor. Men det var «good fun», humret Iron Maiden-bassist Steve Harris da BT intervjuet ham på makrellfisketur 10. august, dagen før konserten på Koengen.

Bandet og crewet hadde vært på Finnegans Irish Pub dagen før, viste det seg. Og de sparte ikke på skillingen, skriver BT.no.

La regning på nettet78 pint med Guinness, 32 Heineken fatøl, 57 Hansa-øl, 27 Slippery Nipple-shots - og syv Olden Boble Naturell - var bare noen av bestillingene fra metal-rockerne.

Totalt lød barregningen på 20.109 kroner for mandagsturen på by'n.

Barregningen skal ha blitt lastet opp på nettet av assisterende turnémanager Steve Gadds, og bloggen 730.no videreformidlet den.

At Iron Maiden var spandable mandagskvelden, kan Erik Dale bevitne. Han møtte dem på Finnegans og fikk billetter til konserten.

- Hadde det gøyMen flere i Iron Maiden-mannskapet besøkte også puben dagen før og dagene etter.

- Utfra det vi hørte, var bandet godt fornøyd. De minglet med de andre gjestene og så ut til å ha det gøy, sier bartender Fredrik Larsen til BT.no.

Flere av de ansatte ved puben fikk spille biljard med Iron Maiden-heltene.

- Med band og crew var de jo ganske mange, spesielt mandagen, og det var den eneste dagen hvor all drikken ble satt på samme regning. Ellers betalte de hver for seg, sier Larsen, som sier at rockestjernene oppførte seg høvisk.

- De drakk seg ikke snydens, slik mange nordmenn gjør. De var hyggelige og hadde kontroll hele tiden, sier Larsen.

Les også

Siste fra Innenriks

Flere bilder

Iron Maiden-kontingenten lot ikke det norske prisnivået dempe barbestillingen. FOTO: Privat

Siste nytt