• Dette brevet fra Tor Erling Staff er adressert til politiadvokat Jorid Kile Berg. (Siktedes navn er sladdet av Aftenposten.no)

    FOTO: FAKSIMILE

Staff skryter av politiadvokat

Advokat Tor Erling Staff, som er kjent som en tøff kritiker av politiet, skryter av påtaleansvarlig i Lommemann-saken, politiadvokat Jorid Kile Berg.

LES OGSÅ:

Mandag denne uken ble Staff vraket som forsvarer av den siktede i saken , en 56 år gammel mann fra Bergen.

Nå har Staff sendt brev til politiadvokaten og takket for samarbeidet.

- Gjort jobben enklere

I sin sedvanlige, noe høytidelige og formelle språkdrakt, viser den omstridte og politikritiske advokaten en annen side av seg selv:

«... jeg har opplevet Dem i Deres funksjon som helt usedvanlig grei, pålitelig, vennlig og tilgjengelig» skriver Staff blant annet i brevet.

Staff gir uttrykk for at politiadvokatens holdning har gjort jobben som forsvarer enklere, men underveis i saken har han ofte uttalt seg kritisk til hvordan politiet har gjennomført etterforskningen av saken.

Blant annet røk Staff uklar med Kile Berg da politiet ville bruke et bilde tatt av den siktede mannen i fotokonfrontasjoner .

Bildet ble tatt like etter at bergenseren hadde mottatt et brev fra datteren i fengselet, noe som var den første kontakten den siktede hadde med omverdenen etter at han ble pågrepet i januar.

Kile Berg og Staff har også vært grundig uenig om hvorvidt den siktede mannen skal få lov å ha besøk av den nærmeste familien sin uten politikontroll .

På spørsmål om hva hun synes om å få skryt av Staff, svarer Kile Berg:

- Jeg kan ikke si annet enn at jeg setter pris på det. Vi hadde et godt samarbeid.

Femte gang i retten

Bergenserens nye forsvarer, advokat Gunhild Lærum, møtte i formiddag i sitt første rettsmøte i saken. Det skjedde da 56-åringen ble fremstilt for forlenget varetektsfengsling.

Dette var femte gang siktede møtte i retten. Også denne gangen ble han beskyttet mot pressefolkene og fikk være på bakrommet inntil retten besluttet å lukke dørene og tilhørerne var kastet på gangen.

Tidligere er bergenseren blitt varetektsfengslet i fire uker av gangen, men i dag avgjorde dommeren, etter det korteste rettsmøtet til nå, å sette varetektstiden til fem uker.

Det er mulig at 56-åringen i løpet av disse ukene vil la seg avhøre av politiet . Det vil i så fall bety et skifte av strategi i tillegg til bytte av forsvarer.

Tor Erling Staff var ikke tilgjengelig for kommentar fredag kveld.

Les også:

Les også

Siste fra Innenriks

Flere bilder

Får skryt av Staff: Politiadvokat Jorid Kile Berg. FOTO: CORNELIUS POPPE

Skryter av politiet: Tor Erling Staff. FOTO: LISE ÅSERUD / SCANPIX

Siste nytt