• Statsminister Jens Stoltenberg i bil gjennom Bayern fredag kveld.

    FOTO: SMK

Statsministeren i bil fra Sveits

Mens næringsminister Trond Giske fremdeles sitter fast i London.

Stoltenberg kom til Europa fredag morgen, etter at han måtte vente i et døgn i New York på grunn av vulkanutbruddet på Island.

Statsministeren og hans følge landet først i Madrid, og fikk deretter plass på et fly til Basel fredag ettermiddag. Her satte de seg fredag kveld i bil hjem til Norge.

– Vi har undersøkt mulighetene for å ta tog, men det var vanskelig, sier kommunikasjonsrådgiver Arvid Samland ved Statsministerens kontor (SMK) til Aftenposten.no.

– Den klart enkleste måten for oss er å kjøre bil. Jeg regner med å være i Norge igjen på lørdag, sier Stoltenberg selv til TV2 fredag kveld.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Statsminister Jens Stoltenberg jobbet fra flyplassen i Madrid fredag. FOTO: SCANPIX/STATSMINISTERENS KONTOR

FOTO: SCANPIX/AP PHOTO/STATSMINISTERENS KONTOR

Fungerende statsministerStoltenberg hadde håpet å komme seg til Norge tidsnok til statsråd på Slottet fredag. I stedet stilte SV-leder Kristin Halvorsen, i rollen som fungerende statsminister, i hans sted.

Jens Stoltenberg har møtt norske suksessgründere i New York som en del av regjeringens prosjekt Samarbeid for arbeid. Han skulle opprinnelig dra hjem til Norge torsdag.

Giske videre lørdagNærings- og handelsminister Trond Giske sitter fremdeles fast i Lonson, hvor han landet torsdag, på vei hjem fra sitt offisielle besøk i Qatar og De forente arabiske emirater tidligere denne uken. Lørdag vil ministeren og hans følge reise videre fra den britiske hovedstaden.

– Han skal kjøre tog til Brussel. Hvordan de skal ta seg derfra til Norge er ikke helt fastlagt, vi vurderer ulike muligheter, sier fungerende kommunikasjonssjef Christian Grotnes Halvorsen i Nærings- og handelsdepartementet til Aftenposten.no.

Kjære leser, nyt aftenposten gratis i hele juli
Bli med nå

Les også:

Les også

Siste fra Innenriks

Siste nytt