• Sikkerhetsnivået ved Eiffeltårnet i Paris ble hevet tirsdag i forrige uke, etter at attraksjonen mottok den andre bombetrusselen på to uker.

    FOTO: REUTERS

Sverige med nye reiseråd grunnet terrorfare

Men norsk UD er ikke bekymret, og trusselnivået i Norge er uendret.

Les også:

Men norsk UD er ikke bekymret for terrorfaren.

Fredag oppjusterte Sverige «trusselnivået» fra nivå to (lavt) til tre (økt). Mandag ettermiddag opplyser også svensk UD at de endrer sine reiseråd for Europa på grunn av terrorfare, og ber svensker vise økt årvåkenhet.

- På bakgrunn av den høynede trusselen om terrorattentat i Europa, råder UD svenske reisende å vise økt årvåkenhet og allmenn forsiktighet, opplyser svensk UD i en pressemelding.

Les rådene fra svensk UD her.

Samtidig advarte denne helgen Det hvite hus amerikanske statsborgere om «muligheten for terrorangrep i Europa».

En liknende advarsel ble utstedt fra britiske myndigheter overfor reisende til Frankrike og Tyskland, der terrortrusselen blir beskrevets som «høy».

Også Japan advarer sine borgere som er på reise, eller befinner seg i Europa, om økt fare for terrorangrep.

Vurderer fortløpendeMen norske myndigheter har så langt ikke justert sine reiseråd.

- Vi vurderer våre reiseråd fortløpende. Men vi har ikke mottatt noen informasjon som tilsier advarsler mot nye reisemål, sier pressekontakt i Utenriksdepartementet, Marte Leberg Kopstad, til Aftenposten.no.

Politiets Sikkerhetstjeneste har heller ikke anbefalt Utenriksdepartementet å utstede nye reiseråd, får Aftenposten.no opplyst.

-Trusselnivået uendret- Trusselnivået i Norge er uendret. Vi ser foreløpig ikke noen sammenheng med Norge og situasjonen i Sverige. Slik som det er nå er situasjonen den samme for Norge som før helgen, sier Martin Bernsen i Politiets Sikkerhetstjeneste.

- Vi følger med på situasjonen, understreker Bernsen.

Avverget terrorangrepI forrige uke ble det avdekket at vestlig etterretning skal ha avverget terrorangrep rettet mot flere europeiske byer, og trolig også USA, etter mønster av angrepet mot Mumbai 2008.

En terrorgruppe, som har base i Pakistan, skal ha hatt planer om å slå til mot flere europeiske storbyer samtidig Frankrike, Tyskland og Storbritannia.

Forberedelsene til et angrep på Europa var kommet til et langt fremskredet stadium, men skal ikke ha vært nært forestående. Også USA skal ha vært et mulig mål.

Hevet sikkerhetsnivåetSikkerhetsnivået ved Eiffeltårnet i Paris ble hevet tirsdag i forrige uke, etter at attraksjonen mottok den andre bombetrusselen på to uker.

Storbritannia hevet i januar i år trusselnivået til «alvorlig», det nest høyeste trinnet på terrortrusselskalaen.

Ifølge Jonathan Evans, sjefen for britenes innenriksetterretning MI5, var det 16. september fortsatt «en alvorlig risiko for at et dødelig angrep kunne inntreffe».

Les også:

Les også

Siste fra Innenriks

Siste nytt