• Det er et Hercules-fly av denne typen som er savnet i Nord-Sverige. Pårørende og kolleger av de savnede møttes og tente lys fredag.

    FOTO: Scanpix

Tente lys for de savnede

I alle avdelinger i øvelsen Cold Response er det tent lys for de fem savnede i Hercules-flyet som forsvant torsdag. På Gardermoen er mange pårørende samlet.

Vel hundre ansatte og pårørende var fredag samlet på stasjonen, der alle de fem savnede offiserene jobber.

- Det er tungt og tøft å være her som sjef i dag. Alle vi som er her, har det vanskelig, og mine tanker går spesielt til de nærmeste pårørende, sier stasjonssjef Diederik Wilhelm Kolff ved Gardermoen flystasjon til Romerikes Blad.

Video

Forsvaret: - Bildene indikerer sammenstøt

Hør sjefen for Forsvarets operative hovedkvarter beskrive av funnstedet etter Hercules-ulykken.

 

En av de savnede er bosatt på Jessheim, mens de andre fire bor i Oslo.

Utover kvelden ble håpet om å finne overlevende stadig mindre. Vrakrester fra flyet ble funnet, men ingen tegn til liv. Fungerende brigadeprest under øvelsen, major Torstein Holten (43), beholdt håpet så lenge som mulig.

- Det er alltid viktig å håpe. Det er tent lys i alle avdelingene i øvelsen. Vi har også hatt samlinger hvor vi har bedt for de savnede, sier Holten til Østlendingen.

Han er til daglig prest i både Rena Leir og på Terningmoen. Han har tidligere erfaring fra både Irak og Afghanistan, og kan bli nødt til å forberede sine feltprester i Cold Response på det verste. Inntil videre fortsetter øvelsen.

- Det er klart alle blir preget av dette. Men samtidig er det viktig at øvelsen går videre som planlagt, sier Holten.

Han er ikke ukjent med tragiske hendelser i Forsvaret. Blant annet var han feltprest da to soldater omkom under Cold Response i 2006, da en stridsvogn gikk gjennom isen.

Les også:

Les også

Siste fra Innenriks

Siste nytt