Terroriserte Utøya i halvannen timePolitiet løsnet ikke skudd under pågripelsen av Anders Behring Breivik, som ble tatt med to ulike våpen på seg.

Les også: Politiet: - Her planla Breivik aksjonene

Siktede har sittet i avhør i hele dag, og avhørene fortsetter, opplyser politiet på en pressekonferanse lørdag kveld.

Etterforskningen vil forhåpentligvis avklare om han har kunnet gjøre dette alene Sveinung Sponheim, fungerende politimester

Skytingen pågikk i halvannen timeAnders Behring Breivik.

FOTO: HO

Skytingen på Utøya skal ha pågått i rundt halvannen time.

Breivik har ikke oppgitt motiv for handlingene. Han ble pågrepet med ett tohåndsvåpen og ett etthåndsvåpen, og han la fra seg våpnene og overga seg til politiet når de ankom.

Det har ikke fremkommet opplysninger om han er alene om dette, eller om flere har vært involvert.

- Etterforskningen vil forhåpentligvis avklare om han har kunnet gjøre dette alene, sier fungerende politimester Sveinung Sponheim.

Sentrale tidspunktAftenposten.no får opplyst at politiet i Nordre Buskerud ble varslet om skytingen klokken 17.00 fredag.

17.38 dro beredskapstroppen fra Oslo, og de ankom kaien på Utøya klokken 18.20.

Breivik ble anropt av politiet, og overga seg, klokken 18.35.

Flere fortsatt savnetDet pågår fortsatt søk etter savnede i sjøen ved Utøya, og dette arbeidet vil trolig pågå en stund. Navnene på de omkomne etter skytingen vil ikke bli offentliggjort lørdag.

Politiet leter nå etter fire eller fem savnede, opplyser politiet.

Les også: Terrorsiktet kjøpte seks tonn kunstgjødsel

Les også: Samleside - alt om tragedien

Les også: - Det er dessverre altfor lett å lage så kraftige bomber som dette

Kan være flere gjerningsmennDet pågår også vitneavhør, og politiet håper det vil gi dem mer informasjon.

Jobben med å kartlegge hva som skjedde i Regjeringskvartalet pågår fortsatt. Det er store skader på bygningene, og derfor er arbeidet krevende.

- Vi har fått inn en del opplysninger gjennom media, internett og fra vitner, men det er usikkert om handlingene er politisk motivert, sier Sponheim.

Politiet sier at de jobber med å finne ut om det kan være flere gjerningsmenn. Breivik skal hverken ha avkreftet eller bekreftet at han var alene.

Fremstilles for fengsling mandagPolitiet opplyser på pressekonferansen at Breivik trolig vil bli fremstilt for varetektsfengsling mandag.

Tirsdag morgen er tallet på omkomne i de to angrepene til sammen 76, etter at politiet mandag nedjusterte tallet på døde. 8 er bekreftet døde i bombeangrepet mot Regjeringskvartalet, 68 i skytemassakren på Utøya.

Les også

Siste fra Innenriks

Flere bilder

Anders Behring Breivik løsnet skudd i halvannen time på Utøya fredag. Politiet leter fortsatt etter flere savnede. FOTO: FOTO:SCANPIX

Siste nytt