• Holdt fanget i Ullensaker

    Ni personer er pågrepet etter at tre personer ble holdt fanget i en villa i Ullensaker.

    VIDEO:

Trusler og tvang

Arshad Mahmood er en av veteranene i Young Guns. Han er tidligere dømt for vold, heleri, tvang, trusler og frihetsberøvelse.

21. juni 2003 ble Arshad Mahmood beskutt utenfor terminalbygningen på Gardermoen. En 21 år gammel mann avfyrte seks skudd mot Mahmood, en av kulene traff ham i hodet. Ren flaks gjorde at han overlevde.

Familiefeide.

Skytingen ble utløst av en lang familiefeide. I 2000 ble Mahmood dømt for å ha banket opp faren til 21-åringen. Mannen fikk gjennomgå i et garasjeanlegg på Tøyen i Oslo, han ble slått gjentatte ganger med balltre mot hodet, armene og andre steder på kroppen. Han fikk kutt i hodet, brudd i begge underarmene og brudd i en eller flere fingre og i kinnbenet. Resultatet ble fem ukers sykehusopphold og psykiske skader. Siden involverte konflikten stadig flere familiemedlemmer. Eidsivating lagmannsrett konstaterte at skuddene på Gardermoen inngikk i en pågående konflikt mellom personer som har tilhørighet til miljøer der uoverensstemmelser blir løst med vold. Arshad Mahmood ble dømt til fengsel i fire år og tre måneder, blant annet for voldsepisoden som var bakgrunn for skytingen på Gardermoen. Sammen med andre gjengmedlemmer ble han også dømt for grove tyverier, legemsfornærmelser under særdeles skjerpede omstendigheter, frihetsberøvelse, trusler og tvang, heleri og ulovlig oppbevaring av skytevåpen og ammunisjon. I 1995 ble han dømt til 60 dager i fengsel for legemsfornærmelse begått under særdeles skjerpende omstendigheter og med skadefølge, og heleri. Arshad Mahmood er norsk statsborger av pakistansk opprinnelse.

Les også:

Les også

Siste fra Innenriks

Flere bilder

Asrhad Mahmood har vært straffedømt flere ganger. FOTO: TERJE BENDIKSBY / SCANPIX