• Det var et fly av denne typen som tok fyr på Stord.

    FOTO: ATLANTIC AIRWAYS

Ulykkesflyet skulle til Molde

Charterflyet som kjørte utenfor rullebanen etter landing på Stord lufthavn tilhører det færøyske selskapet Atlantic Airways.

Flyet gikk i fast oppdrag for Aker Kværner Stord. Flyselskapet har fløyet ansatte for Aker Kværner siden anleggsarbeidene på Ormen Lange landanlegg på Nyhamna i Aukra kom i gang. Denne flighten kom fra Sola ved Stavanger og skulle videre fra Stord til Molde.

– Flyet mellomlandet for å hente flere passasjerer på Stord. Det hadde en kapasitet på 90, men hvor mange som skulle være med videre til Molde vet jeg ikke, sier informasjonssjef Alf Terje Myklebust i Aker Kværner Stord til NTB.

Flyet var satt opp med avgang fra Stord klokken 8.05 og ankomst Molde 8.55. Det er elleve ukentlige ankomster til Molde fra flere land med arbeidere til Ormen Lange-anlegget, der Aker Kværner har store kontrakter.

Atlantic Airways skulle hatt tre avganger fra Molde lufthavn tirsdag. Flyet som havarerte på Stord skulle videre fra Molde til Inverness i Skottland. Ved flyplassen arbeides det nå for å flytte passasjerene over på andre avganger.

Myklebust sier til NTB at Aker Kværner Stord forsøker å ta seg av alle som er berørt av denne ulykken på best mulig måte, og har satt i verk beredskap for å håndtere situasjoner som oppstår kriser som dette. Det gjelder de involvertes familier, men også i forhold til kolleger på Ormen Lange-anlegget.

Alt om flyulykken på Stord

Kjære leser, nyt aftenposten gratis i hele juli
Bli med nå

Les også:

Les også

Siste fra Innenriks