• Prinsesse Ingrid Alexandra begynner på skolen i august. Her sammen med broren, prins Sverre Magnus.

    FOTO: KYRRE LIEN/SCANPIX

Velger skole nær hjemmet

19. august starter prinsesse Ingrid Alexandra (6) på Jansløkka skole. For første gang skal en norsk tronarving gå på sin nærskole.

Prinsesse Ingrid Alexandra begynner på skolen som ligger et steinkast unna Skaugum.

–Jeg kan bekrefte at prinsessen er skrevet inn på Jansløkka skole, sier Marianne Hagen, kommunikasjonssjef ved Slottet.

Flere har spekulert i om hun skulle begynne et annet sted siden hun er tronarving, men det var ventet at kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit ønsket at datteren skulle begynne på Jansløkka, siden storebror Marius Borg Høiby (13) er elev der.

Normal oppvekst

De som kjenner kronprinsparet vet at de ønsker at barna skal få en mest mulig normal oppvekst. Dessuten er det sikkert flere av Ingrid Alexandras barnehagevenner som også skal begynne på Jansløkka.

–Vi synes det er veldig hyggelig at kronprinsparet velger å la sine barn gå på nærskolen. Skolens ønske er å skape minst mulig oppstuss om akkurat det, sier Else B. Johansen, rektor ved Jansløkka skole.

Tronarving

Etter det Aftenposten vet, har Marius Borg Høiby blitt behandlet som de andre elevene som går der. Han er ikke selv kongelig, men er en del av kongefamilien.

Prinsessen er tronarving, og på hennes første skoledag blir det nok mediedekning, men utover det håper Mette-Marit og Haakon at pressen vil skjerme henne.

Ingrid Alexandra blir dermed den første norske tronarvingen som går på sin nærskole. Kong Harald begynte på Smestad skole da han kom tilbake til Norge etter krigen. Den gang ble det sett som et tradisjonsbrudd fordi kongelige vanligvis fikk privatundervisning. Både prinsesse Märtha Louise og kronprins Haakon var elever på Smestad barneskole selv om de bodde på Skaugum.

Ingrid Alexandra slipper altså en lang skolevei, men hun kommer ikke unna et spesialtilpasset sikkerhetsopplegg. Men også det er den unge prinsessen etter hvert godt vant til.

Kjære leser, nyt aftenposten gratis i hele juli
Bli med nå

Les også

Siste fra Innenriks

Skolevalg

Både prinsesse Märtha Louise og kronprins Haakon var elever ved Smestad barneskole. Også kong Harald gikk på Smestad skole etter at han kom tilbake til Norge i 1945. Kong Olav fikk som ung undervisning på Slottet, men tok artium ved Halling skole i Oslo. Jansløkka skole er den eldste skolen i Asker

Siste nytt