Vurderer å fortsette i Forsvaret tross nakenbading

23 år gamle Alice Asplund, som ble tvunget til å bade naken med 30 mannlige soldater, vurderer å fortsette i Forsvaret etter en samtale med forsvarsminister Espen Barth Eide (Ap).

Asplund, som er inne til førstegangstjeneste, ble tvunget til å bade naken og vaske seg nedentil sammen med 30 mannlige medsoldater under en øvelse. Hun sa da at opplevelsen gjorde at hun ikke kunne anbefale Forsvaret for andre jenter.

Nå sier hun til Avisa Nordland at hun likevel vurderer å fortsette. Årsaken til at hun har kommet på andre tanker, er en personlig samtale med den ferske forsvarsministeren på fredag.

Les også

Krever at forsvarsministeren rydder opp etter nakenbad

Sterke reaksjoner på at en kvinnelig soldat (23) ble kommandert til nakenbading foran 30 soldater.

 

- Han sa til meg at jeg ikke måtte la slike folk ødelegge resten av karrieren min. Jeg syntes det var kloke ord fra ham, og det ga meg noe å tenke på. Han beklaget det som hadde skjedd, og mente at det jeg måtte gå gjennom var forferdelig. Han sa også at det er uakseptabelt, og at det aldri skal skje igjen, sier hun.

23-åringen, som er hovedtillitsvalgt for soldatene på Reitan, hadde opprinnelig tenkt å søke på en landstillitsvalgtstilling etter førstegangstjenesten. Nå skal hun vurdere dette på nytt.

Asplund har fått mye støtte etter at hendelsen i september ble offentlig kjent sist torsdag. Forsvarssjefen beklaget det hele via sin talsmann, og flere politikere reagerte også sterkt. (©NTB)

Les også

Siste fra Innenriks

Siste nytt