• -Vi har ikke vært tydelige nok

    Kristin Halvorsen mener de skuffende lave tallene skyldes at partiet ikke har vært tydelige i sine valgkampsaker.

    VIDEO:

  • SV-leder Kristin Halvorsen måtte innse at partiet er valgets store taper.

    FOTO: Urdahl Olav

- Burde tatt mer i

SV tok klimasaken som en selvfølgelig "hit" i valgkampen. -Vi burde tatt mer i, sa Kristin Halvorsen da hun hilste valgvaken.

SV har vært avhengig av protestsakene som mobiliserer. Som motstand mot Afghanistan-soldater eller krigen i Irak. Miljøsaken ble aldri en slik konfliktsak i valgkampen, og SV tapte.

Selvfølgelig

- Men jeg tror vi tok klimasaken i valgkampen litt for selvfølgelig. Vi burde tatt kraftigere i, fått frem konfliktene og mobilisert velgere, sier SV-leder Kristin Halvorsen.På rekke og rad

- Dette er ikke en aktiv smekk fra velgerne, men en passiv advarsel, fortsatte hun.Halvorsen opplever ikke at velgerne er kritiske til SV, regjeringsdeltagelsen eller valget av klima som hovedsak.

- Men folk har bare sittet på rekke og rad og vært for miljø. Vi har ikke lyktes i å få frem entusiasmen som har fått folk til å stemme SV, mener partilederen.

I talen til valgvaken sa hun til "partikameratene" at hun tippet mange kommentatorer og valgeksperter nå "vil mene at SV vil lugge og klore hverandre og at SVs tid i regjering er over."

- No!

Sa hun tydelig fra talerstolen, tok en lang kunstpause og høstet stor applaus fra salen.

- Det er ikke noe frøkensport dette her, vi står på uansett og skal slutte rekkene, avsluttet Halvorsen før hun igjen høstet massiv applaus fra et støttende, ganske skuffet publikum.

Les også:

Les også

Siste fra Politikk

Siste saker om politiske partier