• Siv Jensen viste at hun ser lysere på fremtiden enn det hun betegnet som «dommedagsprofetene» på landsmøtet ved Akershus Frp i går.

    FOTO: PAAL AUDESTAD

- Ikke mer snakk om global oppvarming

Frp-leder Siv Jensen går til frontalangrep på FNs klimapanel og antyder at rapporten fra panelet bygger på forfalskede data.

Les også:

– Vi må ikke iverksette tiltak som er dramatiske når det viser seg at grunnlaget for rapporten ikke er riktig, sa Jensen i sin tale til årsmøtet i Akershus Frp i går.

– Alle ekspertene og dommedagsprofetene har sluttet å snakke om global oppvarming. Det de snakker om nå, er klimaendringer.

Men klimaendringer, mener Jensen, har alltid funnet sted.

I talen henviste hun til tre nylige episoder: For det første at FNs klimapanel har måttet trekke tilbake uttalelsen om at isbreene i Himalaya kan være smeltet innen 2035. For det annet at USAs tidligere visepresident Al Gore og utenriksminister Jonas Gahr Støre i København spådde raskere is-smelting enn forventet, og at det senere er reist tvil om tallgrunnlaget.

–Forfalsket

For det tredje er det avdekket mange e-poster mellom klimaforskere. –Der kom det frem informasjon som tyder på at selve grunnmaterialet er forfalsket. Det blir omtalt som «klimaets Watergate-skandale» , sa Jensen og fortsatte:

– Det er alvorlig, fordi alle forskere som mener noe annet enn «mainstream», blir tiet ihjel. Men det er viktig å lytte til andre enn FNs klimapanel.

– Mener du at advarslene om global oppvarming bygger på en slags verdensomspennende konspirasjon?

– Nei, men jeg ser det er kommet alvorlige avsløringer mot det som er opplest og vedtatt. Vi er opptatt av å få bredde i debatten, så vi kan få kloke løsninger. Mange av de teorier man har lent seg på – hovedbegrunnelsen for miljøbevegelsen – slår sprekker. Dette viser med all tydelighet at de realistiske innvendinger vi har hatt om en edruelig debatt, er helt legitime.

Frp er invitert, sammen med de andre opposisjonspartiene, til et møte neste uke om klimapolitikk på Statsministerens kontor. Men partiet får bare være med på første del av møtet, ifølge Jensen, som oppga høflighet som begrunnelse for å stille opp. –Men vi er tilhengere av åpenhet, ikke av de lukkede rom.

Rabalder

Valget på ny fylkesleder i Akershus Frp hadde skapt rabalder i forkant: Avtroppende leder Sven Even Maamoen advarte i en e-post til Jensen mot sin foreslåtte etterfølger Ole Jacob Johansen. Maamoen forsøkte å knytte Johansen til en sak om formidling av mindreårige prostituerte.

Han nådde ikke frem med beskyldningene. Valgkomiteen opprettholdt sin innstilling og Maamoen er – av sitt eget fylkesstyre – foreslått ekskludert fra Frp. Han hadde meldt forfall til årsmøtet.

I går ble det imidlertid opplyst at Johansen trakk seg som kandidat. Valgkomiteens nye forslag, stortingsrepresentant Kari Kjønaas Kjos, ble fremstilt som et samlende alternativ – og valgt noe nær enstemmig.

Johansen kom i et innlegg inn på det som hadde gått forut. –Vi må rydde opp i sånne ting, ellers råtner organisasjonen vår fra innsiden, sa han.

Kjære leser, nyt aftenposten gratis i hele juli
Bli med nå

Les også:

Les også

Siste fra Politikk

Kommentarfeltet støtter ikke IE8. Vennligst oppgrader eller bruk en annnen nettleser.
Debatten vil bli moderert i ettertid.

Siste saker om politiske partier