• Arbeiderpartiets Saera Khan trekker seg fra nominasjonslisten for neste valg.

    FOTO: THOMAS BJØNFLATEN/ SCANPIX

- Khan ble ikke bedt om å trekke seg

Saera Khan besluttet selv at hun ikke ville ta gjenvalg som stortingskandidat for Oslo Ap, sier leder i nominasjonskomiteen, Geir Axelsen.

Les også:

Rundt ti minutter på tre i ettermiddag meldte Saera Khan til Arbeiderpartiets nominasjonskomité at hun trekker seg som kandidat for en ny periode på Stortinget.

- Saera Khan har tatt kontakt med meg. Det skjedde bare for ti minutter siden. Hun har på egen hånd kommet til den konklusjon at hun ikke vil være kandidat. Jeg kan ikke annet enn å ta det til etterretning, sier leder Geir Axelsen i nominasjonskomiteen i Oslo Ap på en pressekonferanse torsdag ettermiddag.

-Ikke ulovlig

Han sier Khan understreket overfor ham at det ikke lå noen innrømmelse i at hun hadde gjort noe ulovlig i beslutningen.

Khan ble onsdag innstilt til en sjetteplass på Oslo Aps liste til neste års Stortingsvalg. Samme kveld informerte hun partiledelsen på Stortinget om at hun hadde brukt store summer på å ringe spådamer fra sin stortingstelefon.

Ikke bedt om å trekke seg

På spørsmål om Khan hadde noe valg, svarer Axelsen at han ikke har nok kunnskap om saken til å si noe om det.

- Men vi har ikke bedt henne om å trekke seg, sier han.

Han sier også at han håper Khan nå får mulighet til å rydde opp i saken, og at han håper hun fortsatt kommer til å være en sentral person i Oslo Ap når saken er over.

Oslo Ap innkalte torsdag ettermiddag til en pressekonferanse klokken 15.00 om hva de ville foreta seg i saken, og det var altså ti minutter før denne at de fikk meldingen fra Khan.

Ifølge Axelsen hadde komiteen planlagt en gjennomgang av saken i forbindelse med utarbeidelsen av det endelige listeforslaget.

Ifølge VG har Khan i dag sykmeldt seg fra Stortinget.

Støre på fjerde

Utenriksminister Jonas Gahr Støre er satt opp på fjerdeplass på nominasjonslisten tli partiet.

Dersom de fem første kandidatene på Oslos Aps liste blir stående slik som i dag, må det komme ei ny kvinne på sjetteplassen, skriver NTB. Oslo Ap kan ikke garantere at denne sjetteplassen går til en person med minoritetsbakgrunn, opplyser partisekretær Rune Tokle i Oslo Ap.

– Men vi har en ambisjon om få minoritetskandidater høyt opp på lista, sier Tokle til NTB.

Kjære leser, nyt aftenposten gratis i hele juli
Bli med nå

Les også:

Les også

Siste fra Politikk

Siste saker om politiske partier