- Koranen gjelder ikke i Norge

Carl I. Hagen er ikke trygg på at Stortinget er skikkelig orientert om islamsk fundamentalisme i Norge.

Stortingets visepresident og Fr.p.-formann etterlyser en bedre beredskap mot muslimsk fundamentalisme i Norge etter opptøyene i Frankrike og stadig nye selvmordsbombere rundt i verden.

Tredje verdenskrig.

- Noen har sagt at det som nå skjer er begynnelsen på tredje verdenskrig. Fundamentalister overtar land med befolkningsstrømmer over landegrensene. Etterhvert skjer opptøyer, som vi nå ser i Frankrike. Det snakkes om 30 000 rekrutterte selvmordsbombere. Fundamentalistene sier rett ut at de er i krig med jøder og korsfarere, som oss. Vi må bli bedre forberedt på det som kan komme også hit, sa Hagen til Fremskrittspartiets landsstyremøte i går.På spørsmål etterpå om han er blant disse "noen" som tror en ny verdenskrig er på gang, svarte han:- Nei, jeg vil ikke konkludere slik ennå. Men islamsk fundamentalisme er på fremmarsj i land etter land. I Iran og Syria, vi ser Taliban og muslimske brorskap i Egypt. Noe nytt er på gang. Ikke med én sjef, en diktator som Hitler, men et nettverk som lærer og lar seg inspirere av hverandre. Det skal ikke mye til for å antenne gnister også i Europa. Det har vi sett i Frankrike. Jeg føler en dyp uro, sier Hagen.- Derfor vil vi ta initiativ til at Stortinget for en gangs skyld orienteres skikkelig om det politiet og overvåkingstjenesten egentlig vet, sier han.- Så det har ikke Stortinget blitt til nå?- Nei, jeg føler ikke det, sier Hagen.

Må begrenses.

Til sitt landsstyre rettet han kraftig skyts mot andre partiers holdning, og spesielt den integreringspolitikken som føres i Norge.- Venstresiden ser nå at de tok feil. Feil som kan få meget alvorlige konsekvenser.- Innvandringen må begrenses, og da først og fremst den fremmedkulturelle, sa han og understreket at han ikke mener mennesker fra Polen, Tsjekkia, Albania og Romania.- Men det gjelder folk fra helt andre kulturer som fortsetter å forsvare kjønnslemlesting, å kunne slå ektefellen fordi hun er ulydig, alt det vi oppfatter som bestialsk skikk og bruk.

- Vanvittig, sa Jensen.

Fr.p.s nye parlamentariske leder Siv Jensen fulgte opp i sitt innlegg, og viste til nyheten om at flere personer som bor i Norge med ektefelle har en annen kone i sitt opprinnelige hjemland.- Med all respekt for et flerkulturelt samfunn, visse grenser må det være. I Norge må man forholde seg til norske lover, ikke til pakistanske, ikke til Koranen. Koranen gjelder ikke i Norge, sa hun.- Er det kulturtoleranse å akseptere omskjæring, tvangsekteskap, at barn tvinges til å gå med hijab, at barn ikke kan norsk når de begynner på skolen, at menn slår sine koner bare de ikke bruker stokk, spurte Jensen, og svarte:- Det er vanvittig at vi tillater at norsk lov brytes hver dag. Fremskrittspartiet vil tvinge frem forandringer, sa hun til et begeistret landsstyremøte.

Les også:

Les også

Siste fra Politikk

Siste saker om politiske partier

Flere bilder

Siv Jensen på vei til talerstolen under landsstyremøtet i Frp. FOTO: ØRN E. BORGEN