• Frp-leder Siv Jensen er redd for muslim-ghettoer i oslo.

    FOTO: BERIT ROALD/SCANPIX

Advarer mot muslimske ghettoer i Oslo

- Oslo kan få ghettoer som blir styrt etter muslimske sharia-lover, advarer Frp-formann Siv Jensen.

I sin tale til partiets landsstyremøte trakk hun en parallell til den beryktede bydelen Rosengård i Malmö, et sted der selv ambu-lansesjåfører, brannvesen og politi nøler med å rykke ut.

–Også Oslo nærmer seg den utvikling vi ser i Malmö, sa hun og omtalte situasjonen i Rosengård slik: –Sharialoven har tatt over fullstendig. Svensk lov er satt til side.

–Frykter du at vi får svenske tilstander i Oslo?

–Ja, vi ser flere tegn til det allerede. Det er bedre å stoppe før det er for sent, sier Jensen til Aftenposten.

Moskérazzia.

I talen trakk hun frem et oppslag fra Aftenposten Aften, om en politirazzia i lokaler som ble brukt til moské av menigheten Alfredha Islamic Center, og dessuten til en kurdisk klubb. Etter funn av smuglersigaretter, amfetamin, elektrosjokkvåpen og angivelig smuglerkjøtt, samt en låst rømningsvei, oppbevaring av gassbeholdere og et ikke-fungerende brannvarslingsanlegg, ble lokalene stengt.

–Eierne og driverne vedstår selvfølgelig ikke noe av dette. Men dette skjer hver dag. Det er bare Frp som i 30 år har advart mot dette, som er i stand til å rydde opp, hevdet Jensen.

–Mener du at slike ulovligheter som ble avdekket, bare skjer fordi vi har hatt innvandring til Norge?

–Det skjer i andre miljøer også, innrømmer Jensen. –Men i mange sammenhenger er det en total mangel på kontroll med hva som skjer i disse miljøene. Man dekker seg bak en moské – og myndighetene lukker øynene for det.

–I dette tilfellet foretok jo politiet en razzia?

–Politiet gjør jobben sin. Men norske politikere lukker øynene for at denne utviklingen skjer.

–Mener du at moskeer er skalkeskjul for ulovligheter?

–Det vet ikke jeg. Men jeg har fått mange henvendelser fra personer med minoritetsbakgrunn, og jeg tror folk ville få sjokk hvis de hørte hva som foregår. Jeg har hørt rykter om at man opererer på utsiden av norsk lov når det gjelder ekteskap og mishandling av unge jenter. Mye av det vi møter – gjengkriminalitet, opptøyer i forbindelse med demonstrasjoner i Oslo – er tydelige advarsler som vi må gjøre noe med.

Snik-islamisering.

I talen advarte Jensen også om at vi opplever en tiltagende snik-islamisering. Hun betrakter kravene om bruk av det muslimske hodeplagget hijab som ledd i en slik offensiv.

–Kravene kommer, f.eks. om halalmat i fengslene, tilføyde Jensen. Selv mente hun fangene måtte være veldig fornøyd med å få tre varme måltider om dagen.

–Vi skal ikke godta krav om flere fridager av religiøs karakter, fastslo hun, og ville heller ikke akseptere at enkelte Oslo-skoler praktiserer kjønnsdelt gymnastikk og svømming.

–Hvis Frp får lov å fornye Norge, er det norske regler og norsk styresett som skal legges til grunn. Vi kommer ikke til å tillate særkrav for noen enkeltgruppering i dette samfunnet.

–Kan ikke noen krav være legitime, f.eks. at muslimer får fri på sine religiøse helligdager?`

–Vi har fastsatt offisielle fridager i Norge, og det mener jeg skal gjelde, svarer Jensen. Hun tilføyer at alle som bor i Norge, må rette seg etter de regler og ordninger som finnes.

Kjære leser, nyt aftenposten gratis i hele juli
Bli med nå

Les også

Siste fra Politikk

Siste saker om politiske partier