Flere politiske partier

Disse partiene kan du også stemme på.


Demokratene:

Partileder: Vidar Kleppe
Stortingsvalghistorikk: 2005: 0,1%
Hjemmeside: www.demokratene.no


Demokratene ble stiftet i 2002, først og fremst av tidligere medlemmer av Frp, men også tidligere medlemmer av Ap, Venstre, Høyre og Sv. Demokratenes prinsipper bygger på de kristne livsverdier, utformet i Norges grunnlov, med basis i norsk kultur og tradisjon, og i menneskerettighetene. Demokratene er et innvandringsskeptisk parti, frykter masseinnvandring, og er bekymret for at vestlige liberale verdier som menneskerettigheter og den kristne kulturarv trues. Partiet ønsker også å gå radikalt til verks mot kriminalitet, og skjerpe fengselsstraffene betydelig.Kystpartiet:

Partileder: Kjell Ivar Vestå
Stortingsvalghistorikk: 2001: 1,7% / 2005: 0,8 %
Hjemmeside: www.kystpartiet.no


Kystpartiet ble stiftet i 1999, ifølge partiets nettsteder som en reaksjon mot "salg av Norge, bit for bit". Partiet er et verdikonservativt sentrumsparti. Partiet er opptatt av å beholde naturressursene, nøkkelbedrifter og industri på Norske hender. Det vil legge forholdene til rette for aktiv styring av distriktene, og vil styrke primærnæringene.

Kystpartiet var representert på Stortinget ved Steinar Bastesen fra 1999 til 2005. Bastesen ble kastet fra partiledelsen i 2006 og ekskludert fra partiet i 2008 etter langvarig strid med den nye ledelsen i partiet.Miljøpartiet De Grønne:

Partileder: Hanna Marcusson og Sondre Båtstrand (talspersoner)
Stortingsvalghistorikk: 1997: 0,2% / 2001: 0,2% / 2005: 0,2 %
Hjemmeside: www.mdg.no


Miljøpartiet De Grønne ble startet i 1988, som en sammenslutning av flere lokale, grønne lister. De Grønne henter elementer fra både liberalisme og sosialisme, og mener økonomien må underordnes sunne økologiske prinsipper og fremme fred og rettferdighet både globalt og lokalt. Partiet er opptatt av solidaritet både med natur og dyr, med undertrykte i samfunnet, med folk i andre deler av verden, og med kommende generasjoner.Rødt:

Partileder: Torstein Dahle
Stortingsvalghistorikk: Har ikke deltatt i tidligere Stortingsvalg
Hjemmeside: http://roedt.no

Rødt ble stiftet i 2007 da AKP og RV slo seg sammen. Litt senere sluttet også Internasjonale Sosialister seg til partiet. vRødt er et revolusjonært, demokratisk sosialistparti. I følge stiftelseserklæringen arbeider Rødt for «et samfunn hvor frihet, økonomisk rettferdighet, internasjonal solidaritet og hensynet til naturen er satt i sentrum». Rødt stilte som RV under lokalvalget i 2007, og fikk da en oppslutning på 2 prosent på landsbasis.Disse partiene stiller også til Stortingsvalg, men ikke i alle fylker:Disse er det også mulig å stemme på i ett fylke:

  • Abortmostanderne
  • Ett (skift)språk
  • Norgespatriotene
  • Norsk Republikansk Allianse
  • Sentrumsalliansen
  • Samtidspartiets liste
  • Samfunnspartiet
  • Tverrpolitisk folkevalgte
  • Vigrid
Kjære leser, nyt aftenposten gratis i hele juli
Bli med nå

Les også

Siste fra Politikk

Siste saker om politiske partier