• FOTO: Olsen Olav

Frp havner langt bak Høyre og Ap

Frp synker under resultatet fra 2007- valget på Aftenpostens kommunevalgbarometer for mars. Høyre og Ap kniver om å være størst.

Ved kommunevalget for nærmere fire år siden fikk Frp 17,5 prosent av stemmene. I målingen fra Respons Analyse for Aftenposten i mars, var det 17 prosent som sa de ville stemme Frp ved kommunevalget. Dette er 2,4 prosentpoeng lavere enn ved den tilsvarende februarmålingen.

Langt bak

Siden Aftenposten først startet kommunevalgmålinger i februar, er det ikke grunnlag for å snakke om noen nedadgående trend. Men målingen viser at Frp går inn i kommunevalgåret langt bak de to ledende partiene Høyre og Ap, som begge får over 28 prosent i mars.

De to lå godt foran Frp også i februar, men styrker nå stillingen ytterligere.

Sliter

Ved inngangen til valgåret 2007 lå Frp på 2. plass bak Ap, mens Høyre slet på målingene. Partiet tok seg imidlertid opp og ble nest størst ved selve kommunevalget, etter Ap.

Respons Analyse har i tillegg spurt hva velgerne ville stemme dersom det var stortingsvalg. Da kommer Frp bedre ut, med 20,5 prosent. Igjen er Ap (29,0 prosent) og Høyre (28,9 prosent) langt foran og helt jevnstore.

Går frem

Høyre går sterkt frem i forhold til februar, men ligger på samme nivå som i januar. Den største endringen fra februarmålingen for øvrig er at KrF synker med 2,1 prosentpoeng på kommunemålingen – fra 6,8 til 4,7 prosent. Dette kan være et tilfeldig utslag og ligger innenfor feilmarginen. På stortingsmålingen er fallet noe mindre.

Venstre synker

Der synker til gjengjeld Venstre, mens partiet stiger svakt på kommunemålingen.

Les også

Siste fra Politikk

Kommentarfeltet støtter ikke IE8. Vennligst oppgrader eller bruk en annnen nettleser.
Debatten vil bli moderert i ettertid.

Siste saker om politiske partier

Flere bilder

Klikk på bildet - for større versjon av grafikken.