Gratulerer med drapet

Stortingspolitiker Jan Simonsen gratulerte i går Russlands ambassadør med likvideringen av den tsjetsjenske opprørslederen Aslan Maskhadov.

Simonsen skriver i brevet at han er svært lykkelig for at Russland har lykkes i å få has på terroristlederen Aslan Maskhadov. Gratulasjonsbrevet har den Fr.p.-ekskluderte Simonsen sendt til den russiske ambassadøren Alexander Panov på vegne av partiet han nå leder, Demokratene. Simonsen er glad for at terrorlederen er satt ut av spill. - Det burde være en selvfølge for alle stortingspartier å sende et gratulasjonstelegram. Det er flott at russerne har fått has på en terrorist. Det er merkelig hvor passive norske politikere er til å støtte land som er utsatt for terrorisme, sier Simonsen. - Ikke mange land har lidd så mye som Deres land på grunn av muslimske terrorister. Jeg håper dere lykkes i kampen mot terror også i fremtiden, skriver han i brevet.Simonsen mener det kan forsvares å drepe en terrorist, på lik linje med at soldater er legitime mål i krig.Stortingsrepresentanten viser til Israel, som han mener har ført en vellykket politikk ved å likvidere terrorledere.

Under jorden.

- Slik har Israelerne tvunget Hamas-lederne til å gå under jorden. Lederne får en vanskeligere oppgave i å utøve lederskap. Og det forrykker strukturen på terrororganisasjonen, sier Simonsen.Han tror ikke at det er så enkelt som at en ny terrorleder står klar når den gamle tas av dage. - Internasjonal terror beror mye på personligheten til den enkelte leder, sier han. Russiske myndigheter har lenge hevdet at Maskhadov blant annet må bære mye av ansvaret for flere blodige aksjoner i Moskva og for angrepet mot skole nummer 1 i byen Beslan den 1. september i fjor. 326 mennesker døde under aksjonen, halvparten av dem barn.
Kjære leser, nyt aftenposten gratis i hele juli
Bli med nå

Les også

Siste fra Politikk

Siste saker om politiske partier

Flere bilder

Jan Simonsen (Demokratene) gratulerer Russland med likvideringen av en betydelig terror-leder. FOTO: ROLF ØHMAN

Jan Simonsens gratulasjonsbrev til russerne. FOTO: null