Gratulerer med drapet

Stortingspolitiker Jan Simonsen gratulerte i går Russlands ambassadør med likvideringen av den tsjetsjenske opprørslederen Aslan Maskhadov.

Simonsen skriver i brevet at han er svært lykkelig for at Russland har lykkes i å få has på terroristlederen Aslan Maskhadov. Gratulasjonsbrevet har den Fr.p.-ekskluderte Simonsen sendt til den russiske ambassadøren Alexander Panov på vegne av partiet han nå leder, Demokratene. Simonsen er glad for at terrorlederen er satt ut av spill. - Det burde være en selvfølge for alle stortingspartier å sende et gratulasjonstelegram. Det er flott at russerne har fått has på en terrorist. Det er merkelig hvor passive norske politikere er til å støtte land som er utsatt for terrorisme, sier Simonsen. - Ikke mange land har lidd så mye som Deres land på grunn av muslimske terrorister. Jeg håper dere lykkes i kampen mot terror også i fremtiden, skriver han i brevet.Simonsen mener det kan forsvares å drepe en terrorist, på lik linje med at soldater er legitime mål i krig.Stortingsrepresentanten viser til Israel, som han mener har ført en vellykket politikk ved å likvidere terrorledere.

Under jorden.

- Slik har Israelerne tvunget Hamas-lederne til å gå under jorden. Lederne får en vanskeligere oppgave i å utøve lederskap. Og det forrykker strukturen på terrororganisasjonen, sier Simonsen.Han tror ikke at det er så enkelt som at en ny terrorleder står klar når den gamle tas av dage. - Internasjonal terror beror mye på personligheten til den enkelte leder, sier han. Russiske myndigheter har lenge hevdet at Maskhadov blant annet må bære mye av ansvaret for flere blodige aksjoner i Moskva og for angrepet mot skole nummer 1 i byen Beslan den 1. september i fjor. 326 mennesker døde under aksjonen, halvparten av dem barn.

Les også

Siste fra Politikk

Siste saker om politiske partier

Flere bilder

Jan Simonsen (Demokratene) gratulerer Russland med likvideringen av en betydelig terror-leder. FOTO: ROLF ØHMAN

Jan Simonsens gratulasjonsbrev til russerne. FOTO: null