• - Det viktigste har vært å markere seg selv

    Aftenpostens kommentator Håvard Narum tror Fremskrittspartiets strateger har øynene rettet mot 2013.

    VIDEO:

  • Frp har fått flere innvandrere som tillitsvalgte. Fra venstre Ombir Upadhyay, partileder Siv Jensen,Himanshu Gulati og Mazyar Keshvari.

    FOTO: TRYGVE INDRELID

Hva gjør disse i Fremskrittspartiet?

Mens debatten raser om Frp og innvandringsskepsis, er partiet i ferd med å fylle tillitsverv – nettopp med innvandrere.

Mazyar Keshvari, Himanshu Gulati, Ombir Upadhyay. Ikke akkurat navn man forbinder med Fremskrittspartiet – partiet med den strengeste innvandringspolitikken i Furet Værbitt. Men bak all larmen om hvem som skal få komme inn i landet og hvem som bør fortest ut av det, er en ny gruppe i ferd med å bekle viktige tillitsverv. Innvandrere – eller fremmedkulturelle, som de ble døpt under et annet Frp-landsmøte for et tiår siden. To av dem – Keshvari og Gulati – er stortingskandidater og landsmøtedelegater på Gardermoen denne helgen. Mens indiskfødte Ombir Upadhyay er lokalpolitiker og fylkesstyremedlem i Oslo Frp:

–Jeg vervet fire av mine landsmenn til Frp, sier han stolt mens partileder Siv Jensen hører fornøyd på.

–De fleste som leser dette vil trolig spørre seg om disse tre overhodet hadde kommet inn i Norge dersom Frps innvandringspolitikk hadde vært rådende?

–Det er jo ikke sånn at vi stenger grensene. Men vi har vært opptatt av to hovedting – å få bedre kontroll med innvandringen og få en raskere saksbehandling. Det er jo inhumant, måten dette trekkes ut i langdrag på i dag, sier Jensen.

Må stille krav.

Mazyar Keshvari (28) er bystyremedlem i Oslo og har 5. plass på stortingslisten. Himanshu Gulati (20) er internasjonal sekretær i FpU og har 10. plass på stortingslisten i Akershus. Deres hovedanke er at det blir stilt for få krav til innvandrere.

–Hva gjør dere egentlig i et parti som blir oppfattet som innvandringsfiendtlig?

–Det er et feil bilde som våre politiske motstandere har prøvd å skape, sier Keshvari. Han mener at ikke-vestlige innvandrere har tapt mye på det han kaller en totalt feilslått innvandringspolitikk.

–Med den rådende politikken er vi i ferd med å få nye klasseskiller for etnisk opprinnelse i Norge. Det vi savner, er å kalle ting ved sitt rette navn. Når innvandrere tar døtrene sine utenlands for å skjære av dem deler av kjønnsorganene, så må vi si at det er kriminelt og at det ikke har noe med kultur å gjøre. Tenk om en innfødt nordmann hadde gjort det samme, sier Keshvari.

Nøyaktige hvor mange innvandrere eller barn av innvandrere som stiller på listene for Frp denne høsten, er uvisst:

–Det ville være helt feil å sortere folk etter hudfarge og «merkelige» navn, sier generalsekretær Geir A. Mo.


Les også:

Klikk + og bli varslet ved nye artikler

Les også

Siste fra Politikk

Siste saker om politiske partier