Jensen vil beholde
lovlydige utlendinger

Hvorfor lar myndighetene kriminelle utlendinger få bli i Norge, mens folk som er arbeidsomme og lovlydige sendes ut? spør Frp-formann Siv Jensen.

Hun antyder at utlendinger må få opphold, dersom de lærer seg norsk, skaffer arbeid og gjør en innsats for å integrere seg i samfunnet.Under partiets valgkampåpning i Fredrikstad hevdet Jensen at de som i dag får bli, "er de vi har aller minst bruk for":- Det er de som kommer hit bare for å lage kvalm og stjele. Folk som lærer norsk og skaffer seg jobb, blir derimot sendt ut, hevdet Jensen.- Da er asylpolitikken feilslått, Jens Stoltenberg! Innledningsvis sa Jensen at mange innvandrere gjør en god jobb og betaler sin skatt:- Det er skikkelige ordentlige mennesker vi skal ta vare på.Etterpå spurte Aftenposten hvordan Jensen kan hevde at bare kriminelle utlendinger får bli i Norge, samtidig som det bor mange skikkelige utlendinger her.

- Galskap.

Jensen svarte ikke direkte, men sa:- Det er blitt mye galskap i den praksis vi ser. Vi kaster ut mennesker som har stiftet familie og fått jobb. De opplever det som høyst urimelig at folk som er dømte kriminelle, får bli her.- De som sendes ut, har svakest krav på å få bli. Og dere har jo vært imot å slippe inn folk med svake krav?- Vi må ha en gjennomgang av praksis, sier Jensen. - Jeg får brev fra mennesker som er i en forferdelig vanskelig situasjon.Hun fremholder: - Også Frp ønsker mennesker velkommen til Norge.Men Frp vil bare slippe inn 1000 personer årlig fra land utenom den vestlige kulturkrets.
Kjære leser, nyt aftenposten gratis i hele juli
Bli med nå

Les også

Siste fra Politikk

Siste saker om politiske partier

Flere bilder

Siv Jensen åpnet valgkampen i Fredrikstad i går. FOTO: THOMAS ANDERSEN / SCANPIX