Jensen vil beholde
lovlydige utlendinger

Hvorfor lar myndighetene kriminelle utlendinger få bli i Norge, mens folk som er arbeidsomme og lovlydige sendes ut? spør Frp-formann Siv Jensen.

Hun antyder at utlendinger må få opphold, dersom de lærer seg norsk, skaffer arbeid og gjør en innsats for å integrere seg i samfunnet.Under partiets valgkampåpning i Fredrikstad hevdet Jensen at de som i dag får bli, "er de vi har aller minst bruk for":- Det er de som kommer hit bare for å lage kvalm og stjele. Folk som lærer norsk og skaffer seg jobb, blir derimot sendt ut, hevdet Jensen.- Da er asylpolitikken feilslått, Jens Stoltenberg! Innledningsvis sa Jensen at mange innvandrere gjør en god jobb og betaler sin skatt:- Det er skikkelige ordentlige mennesker vi skal ta vare på.Etterpå spurte Aftenposten hvordan Jensen kan hevde at bare kriminelle utlendinger får bli i Norge, samtidig som det bor mange skikkelige utlendinger her.

- Galskap.

Jensen svarte ikke direkte, men sa:- Det er blitt mye galskap i den praksis vi ser. Vi kaster ut mennesker som har stiftet familie og fått jobb. De opplever det som høyst urimelig at folk som er dømte kriminelle, får bli her.- De som sendes ut, har svakest krav på å få bli. Og dere har jo vært imot å slippe inn folk med svake krav?- Vi må ha en gjennomgang av praksis, sier Jensen. - Jeg får brev fra mennesker som er i en forferdelig vanskelig situasjon.Hun fremholder: - Også Frp ønsker mennesker velkommen til Norge.Men Frp vil bare slippe inn 1000 personer årlig fra land utenom den vestlige kulturkrets.

Les også

Siste fra Politikk

Siste saker om politiske partier

Flere bilder

Siv Jensen åpnet valgkampen i Fredrikstad i går. FOTO: THOMAS ANDERSEN / SCANPIX