• -Vi har ikke vært tydelige nok

    Kristin Halvorsen mener de skuffende lave tallene skyldes at partiet ikke har vært tydelige i sine valgkampsaker.

    VIDEO:

  • Olav Gunnar Ballo (SV) mener det er uunngåelig at statsråder byttes ut etter det formidable valgnederlaget.

    FOTO: SARA JOHANNESSEN / SCANPIX

Krever hoderulling etter SV-fiaskoen

Olav Gunnar Ballo mener SV ikke har sterke nok statsråder, og at de derfor må byttes ut.


- Burde tatt mer i SV-Kristin: - Ikke fornøyd SV den store taperen
Miljøvernminister Helen Bjørnøy og kunnskapsminister Øystein Djupedal utpekes som medansvarlige for SVs katastrofevalg, skriver Klassekampen. Ifølge avisen skal flere sentrale medlemmer i SV allerede presse på for å skifte ut de to statsrådene etter valgnederlaget.

- Ikke sterke nok

– Vi har to sentrale statsråder som må gjemmes bort mest mulig, sier en av SV-politikerne til Klassekampen. SVs visepresident i Stortinget, Olav Gunnar Ballo, krever at flere av partiets statsråder trekker seg etter det elendige valgresultatet. – Vi har ikke sterke nok statsråder, og kommer ikke utenom at vi i SV må bytte dem ut. SV markerer seg sterkt på skole og miljø. Hadde vi hatt sterkere statsråder ville vi skåret sterkt på disse områdene, sier Ballo til VG.

- Sitter trygt

Også flere regjeringskilder i Ap sier til Dagsavisen at de synes det er naturlig hvis SV nå skifter ut statsråder. Der regnes det som opplagt at et så dårlig valg hadde ført til utskiftninger i regjeringen. Helen Bjørnøy sier til avisen at hun ikke har tenkt over sin stilling. – Dette har ikke noe med meg personlig. Jeg tar min del av ansvaret, men dette er først og fremst et felles ansvar for alle i SV. Jeg sitter trygt, dette er ikke noe tema i SV, sier Bjørnøy til avisen.

Halvert oppslutning

Partiet har gått på en formidabel smell, og har halvert halvert sammenlignet med kommunevalget i 2003. Oppslutningen blir på rundt 6,4 prosent. Tilbakegangen er dramatisk for partiet. Resultatene fra 423 av 431 kommuner viser at SV mister 504 mandater. En av årsakene til det dårlige resultatet er at SV tok klimasaken som en selvfølgelig "hit" i valgkampen, men tapte. Miljøkampen ble aldri en konfliktsak. - Jeg tror vi tok klimasaken i valgkampen litt for selvfølgelig. Vi burde tatt kraftigere i, fått frem konfliktene og mobilisert velgere, sa SV-leder Kristin Halvorsen mandag. Hun innrømmet at hun var skuffet over valgresultatet, men ville ikke gå med på at prisen for å sitte i regjering er for høy, skriver NRK. Klikk for å se resultater for Oslo

Les også:

Les også

Siste fra Politikk

Siste saker om politiske partier

Flere bilder

Kilder mener miljøvernminister Helen Bjørnøy må ta hovedansvaret for at miljøkampen ikke ble synlig. FOTO: KYRRE LIEN / SCANPIX