• - Takk for meg!

  Ordfører i Oslo, Per Ditlev-Simonsen kunngjorde onsdag ettermiddag at han trekker seg som ordfører. Se pressekonferansen.

  VIDEO:

 • Stanghelle i tvil om avgjørelsen

  Per Ditlev-Simonsen trakk seg onsdag ettermiddag som ordfører i Oslo. Politisk redaktør i Aftenposten, Harald Stanghelle, er litt overrasket.

  VIDEO:

 • - Ordføreren bør få respekt, sier Stang

  Fabian Stang er opptatt av at Ditlev-Simonsen skal bli tatt vare på og bli respektert for alt det flotte han har gjort.

  VIDEO:

 • Per Ditlev-Simonsen trekker seg som ordfører i Oslo.

  FOTO: JARL FR. ERICHSEN/ SCANPIX

Trekker seg fra ordfører-vervet

Per Ditlev-Simonsen trekker seg som ordfører i Oslo.

LES OGSÅ: - For sent å redde valgkampen Kvart på fire i ettermiddag ble det kunngjort at Oslos ordfører gjennom tolv år trekker seg. Klokken 17.30 var det pressekonferanse. Ditlev-Simonsen ga en muntlig redegjørelse på noen få minutter, og han ville ikke svare på spørsmål fra pressen. Per Ditlev-Simonsen trekker seg med virkning fra i morgen klokken 12. Bakgrunnen er avsløringen av hans hemmelige konto i Sveits, der han hadde 1,5 millioner kroner som ble unndratt beskatning i Norge.Begrunnelsen skal være at Ditlev-Simonsen ikke har lyktes med sin strategi om å legge alle kort på bordet. Saken har dermed ikke blitt lagt død, til tross for innrømmelsene og beklagelsene ordføreren kom med på mandag.

Erna beklager

Høyre-leder Erna Solberg sier til aftenposten.no at hun først og fremst er lei seg etter at Per Ditlef-Simonsen nå trekker seg som Oslo-ordfører.– Han har vært en strålende ordfører. Han har selv kommet fram til at han bør trekke seg. Han har tenkt at det vil være en fordel både for familien og seg selv at han trekker seg nå i en opphetet situasjon i valgkampen.- Er det er fordel for Høyre at han trekker seg?- Hvordan dette slår ut for partiet vil jeg ikke si noe om foreløpig, sier hun. Les også: Dette er Per Ditlev-Simonsen

Krisemøte

Tidligere i dag var det krisemøte i Oslo Høyre etter de siste dagenes skriverier om den hemmelige kontoen. Flere medier og politikere på venstresiden har bedt ordføreren om å ta sin hatt og gå etter at det ble kjent at han har unndratt et beløp i Sveits fra beskatning i Norge. Pengene var del av et arveoppgjør etter at Ditlev-Simonsens første kone døde av kreft tidlig på 90-tallet. - Dette tar vi til etterretning. Dette er ene og alene Pers suverene beslutning. Det er ikke desto mindre en beslutning det står respekt av, sier leder i Oslo Høyre, Michael Tetzschner. - Det er også typisk for Per at han nå tar hensyn til det som har betydd så mye for ham; hensynet til ordførerembedet, til partivenner, og ikke minst hensynet til sin familie, som en stund har gjennomlevet en ekstraordinær belastning, sier Tetzschner til Aftenposten.no. Les også: Spår kraftig fall for Oslo Høyre Les også: Støtten svinner i Oslo Les også: - Riktig å bli i ordførerstolen
Kjære leser, nyt aftenposten gratis i hele juli
Bli med nå

Les også:

Les også

Siste fra Politikk

Siste saker om politiske partier