• Peter N. Myhre (FrP) trekker seg som byråd i Oslo.

    FOTO: DAN P. NEEGAARD

Trekker seg som byråd

Peter N. Myhre (Frp) trekker seg som byråd i Oslo.

Myhre står på 3. plass på Frps liste til høstens stortingsvalg. Han går av som byråd fordi han vil bruke all sin tid på valgkampen. - Nå er jo valgkampen allerede i gang. Per Kristian Foss har begynt å sammenligne Siv Jensen med Adolf Hitler , og det tyder på at det kan bli århundrets skitneste valgkamp. Da er det på tide at jeg deltar, sier Myhre til Aftenposten.no. Han sier at å være byråd «sluker hele ens hverdag», og at jobben derfor ikke var forenlig med å drive valgkamp.

- Ønsket ikke to vikarer

Myhre gikk av fra klokken 16 tirsdag ettermiddag. Jøran Kallmyr (Frp) overtar etter Myhre som byråd for samferdsel og miljø. Kallmyr har i en periode fungert som byråd for velferd og sosiale tjenester mens Sylvi Listhaug (Frp) har vært i barselpermisjon. Listhaug er nå tilbake fra permisjonen. Ifølge Myhre har tidspunktet for avgangen vært planlagt siden før jul. Partiet ønsket å vente til Listhaug var tilbake fra permisjonen, for å unngå to vikarbyråder. Frp har i dag tre representanter fra Oslo på Stortinget. - Er det noen spesielle saker du nå håper å fremme i valgkampen? - Det har jeg ikke begynt å tenke på ennå, men det jeg har jobbet mest med i mine nesten 30 år som lokalpolitiker, er samferdsel og byutvikling. Jeg har også deltatt i debatter om utenrikspolitikk. Jeg vil forsøke å spille en rolle som allroundpolitiker, sier Myhre. Les mer om Peter N. Myhre på Wikipedia.

Lae: - En viktig støttespiller

Byrådsleder Erling Lae (Høyre) bekrefter overfor Aftenposten.no at Peter N. Myhre gikk av som byråd klokken 16 i dag. - Myhre er nominert på som tredjekandidat på Oslo Frps liste før Stortingsvalget til høsten, som er en sikker plass. Det er en rolle som er vanskelig, om ikke umulig, å forene med å være byråd, sier Lae. Byrådslederen sier det er en erfaren politiker som nå går ut av byrået. - Han er en av de aller mest erfarne politikerne vi har i Oslo kommune. Han har vært en viktig støttespiller og tar med seg en erfaring jeg vil savne, sier Lae.
Kjære leser, nyt aftenposten gratis i hele juli
Bli med nå

Les også:

Les også

Siste fra Politikk

Kommentarfeltet støtter ikke IE8. Vennligst oppgrader eller bruk en annnen nettleser.
Debatten vil bli moderert i ettertid.

Siste saker om politiske partier