• Leder i Oslo Frp, stortingsrepresentant Christian Tybring-Gjedde (i midten), mener ordet "snikislamisering" er et godt og ord og taler derfor nestleder Ketil Solvik-Olsen midt imot.

    FOTO: Olav Olsen

Advarer FRP mot å gi etter i innvandringspolitikken.

Tybring-Gjedde mener «snikislamisering» er et godt og aktuelt ord

Christian Tybring-Gjedde (Frp) sier han ikke har «samvittighet» til å sitte og se på at veksten i innvandringen fortsetter og krever gjennomslag for partiets politikk i regjering.

Stortingsrepresentant og leder i Oslo Frp Christian Tybring-Gjedde nekter å godta at dagens innvandringstempo fortsetter med Frp i regjering.

- Folk der ute er veldig bekymret for den ekstremt raske demografiske endringen vi ser. Det har de all grunn til å være. Det er ingen som har kontroll. 25 til 30 prosent av Oslos befolkning har i dag afrikansk eller asiatisk bakgrunn. Prognosene til Statistisk sentralbyrå viser at et flertall vil ha asiatisk eller afrikansk bakgrunn i 2050, hvis innvandringen fortsetter med dagens nivå. Dette må det være lov til å si høyt, sier Frp-politikeren til Aftenposten.

- Politikken fører til at vår egen kultur utvannes, og dette skjer i løpet av få generasjoner. I dag diskuterer man om korset skal fjernes fra flagget vårt, sier han.

- Er du bekymret for at dagens innvandringstempo kommer til å fortsette selv om Frp går inn i Regjering?

Siv forstår at hun ikke kan komme tilbake med en blekke der det står at man skal utrede et og annet- Det kan den ikke. Min samvittighet tilsier at jeg klarer ikke det. Jeg er for glad i landet mitt til å sitte i fire år og se på at det skjer, svarer stortingsrepresentanten.

Tybing-Gjedde viser til en fersk undersøkelse i Dagbladet der 61 prosent av tillitsvalgte og folkevalgte Frp-politikere svarer at asyl- og innvandringspolitikk er den viktigste saken for dem. Han mener det er åpenbart at Frp må få viktige gjennomslag i innvandringspolitikken.

- Siv forstår at hun ikke kan komme tilbake med en blekke der det står at man skal utrede et og annet, fastslår han.

Fortsatt snikislamisering

Tybring Gjedde er uenig med nestleder Ketil Solvik-Olsen som på en pressekonferanse for utenlandsk presse onsdag, uttalte at bruken av ordet «snikislamisering» var uheldig.

Les også

Advarer mot muslimske ghettoer i Oslo

- Oslo kan få ghettoer som blir styrt etter muslimske sharia-lover, advarer Frp-formann Siv Jensen.

Ordet ble brukt av partileder Siv Jensen i en tale i 2009.

Jensen selv vil ikke beklage ordbruken, og Tybring-Gjedde mener Frp ikke har noe å beklage. Han synes «snikislamisering» fortsatt er et godt begrep, som passer om utviklingstrekk i dagens Norge, og trekker frem to ferske eksempler:

  • Vårt Land skrev mandag at det i den nye stortingsmeldingen om livssynspolitikk foreslås at shariaekspertise må inn i norske konfliktråd.
  • Human Rights Service omtalte mandag på sine nettsider en sak der en kommune vurderte fritak for svømmeundervisning og dusjing i lærergarderoben for muslimske elever.

Les også

Frp angrer bruken av ordet «snikislamisering»

Ketil Solvik-Olsen (Frp) tar selvkritikk på vegne av partiet.

- Snik eller ikke snik -  det er i alle fall åpenbart at dette er islamisering som jeg tar fullstendig avstand fra, sier Tybring-Gjedde, som ikke legger skjul på at han synes det er "sårende og forkastelig" at professor Frank Aarebrot, som var hyret inn av Frp på pressekonferansen for utenlandsk presse, karakteriserte tidligere utsagn fra Tybring-Gjedde som fremmedfiendtlige. Solvik-Olsen unnlot å kommentere om han var enig.

- Arbeidsgiveren til Aarebrot burde gi ham en advarsel, mener Tybring-Gjedde.

Frittalende, men tause

Aftenposten har snakket med en rekke frittalende Frp-politikere, som i går var uvanlig tause om Solvik-Olsens karakteristikk av Jensens ordbruk.

- Det vil ikke jeg uttale meg om. Det synes jeg partiets leder skal gjøre, sier avtroppende stortingsrepresentant Per Willy Amundsen.

- Det har jeg ingen kommentar til, sier Carl I. Hagen.

Heller ikke Oslo-politiker Kent Andersen ville kommentere om bruken av ordet  «snikislamisering» var uheldig. Han skrev i 2010 kronikken "Drøm fra Disney-land" sammen med Tybring-Gjedde.  Ingen av dem vil svare på om de frykter at Frps innvandringsprofil vil bli svekket i en eventuell regjering.

karen.tjernshaugen@aftenposten.no

solveig.ruud@aftenposten.no.

 

Kjære leser, nyt aftenposten gratis i hele juli
Bli med nå

Les også

Siste fra Politikk

Siste saker om politiske partier