• Straks statsråd på Slottet var over, satte kong Harald seg i bilen.

    FOTO: DAN PETTER NEEGAARD

Alt for Margrethe - kong Harald kjørte selv til København

I går satte kong Harald seg bak rattet i sin BMW og kjørte selv til København for å rekke dronning Margrethes 70-årsdag.

Kongen lar seg ikke stoppe av fly som ikke tar av. Dronning Margrethe er en nær venn og slektning av kong Harald, og han ville absolutt være med å feire hennes 70-årsdag i går kveld. Da var det middag og dans på Fredensborg slott.

Da flyplanene ble kansellert torsdag måtte man finne alternative løsninger. Egentlig var det kronprins Haakon som skulle holde statsråd på Slottet i går, men han ble sittende i London etter sin reise i Midtøsten. Kronprinsen reiste fra London i går med bil til København for å slutte seg til dronning Margrethes bursdag. Kong Harald ledet derfor statsråd.

Var selv sjåførStraks etter at kongen var ferdig satte han seg selv bak rattet for å kjøre til den danske hovedstad.

Og her ankommer kongen Fredriksborg. FOTO: SCANPIX

FOTO: Håkon Mosvold Larsen

Hvor mange timer han brukte på turen er det ingen som vet, men Kongen er varsom med å tråkke for hardt på gasspedalen etter at han i 2002 ble tatt i fartskontroll i Gol. Da kjørte han i 70 km/t i en 60-sone.

Selv om kong Harald kjørte selv i går, var han selvfølgelig eskortert av politi som ivaretok sikkerheten.

Også Sonja kjørte selvHalvannen time før Kongen satte seg bak rattet, dro dronning Sonja av gårde til dronningbursdagen. Også hun kjørte selv, men hadde med seg en egen sjåfør i tilfelle hun ville hvile litt på turen.

Kronprinsen kjørte fra London til København i en Volkswagen, og på Twitter antydet han ganske riktig at han ikke akkurat er vant til så lange bilturer.

Ukens motto for de kongelige kan oppsummeres på denne måten: Alt for Margrethe - og bil for fly ...

- Asken tilbake på tirsdag

Les også:

Les også

Siste fra Kongelige

Siste nytt