Syv faddere for prinsen

Prins Sverre Magnus får syv faddere når han døpes i Slottskapellet lørdag.

Prinsens faddere er: Dronning Sonja, kronprinsesse Maxima av Nederland, ekskronprins Pavlos av Hellas, prinsesse Rosario av Bulgaria, kronprinsesse Mette-Marits bror Espen Høiby og kronprinsparets venner Bjørn Steinsland og Marianne Gjellestad.

Kronprinsesse Mette-Marit var fadder for kronprins Pavlos"; yngste sønn da han ble døpt i Hellas sist sommer.

Storesøster Ingrid Alexandra hadde seks faddere, blant dem en konge og tre tronarvinger

I tillegg til fadderne, kommer det flere kongelige gjester til dåpen, blant dem dronning Margrethe, det danske kronprinsparet og kronprinsesse Victoria.

Dronning Margrethe oppholder seg for tiden i Norge på vinterferie og avslutter ferien med et besøk hos den norske kongefamilien. Det danske kronprinsparet kommer til Oslo fredag og returnerer søndag. De kongelige gjestene skal bo på Slottet under oppholdet.

Privat karakter

Selv om det blir flere kongelige gjester til stede, får barnedåpen lørdag en litt mer privat karakter enn ved tronarvingen prinsesse Ingrid Alexandras dåp i april 2004. Den gang stilte kongen og kronprinsen i full gallauniform, og en rekke representanter fra landets myndigheter var til stede. Nå blir antrekket trolig mørk dress for far og farfar, og de offisielle gjestene blir trolig noen færre.

Kjolen den lille prinsen skal døpes i, blir trolig den samme som alle kong Olavs etterkommere, med unntak av arveprinsessen, er døpt i. Ingrid Alexandra er den eneste som er døpt i kong Olavs dåpskjole fra 1903, mens de andre etterkommerne er døpt i dåpskjolen som ble sydd av kronprinsesse Märthas mor, prinsesse Ingeborg, i 1920. Den ble første gang brukt da kong Haralds fetter prins Georg av Danmark ble døpt.

Dåp i lys blått

Mens Slottskapellet har vært pyntet i rosa nyanser ved de tre siste kongelige barnedåpene, blir det denne gang garantert litt lys blått inne i bildet. Og vannet i døpefonten kommer nok også denne gangen fra Jordan-elven, slik det er vanlig ved kongelige barnedåper i Europa. Unntaket var danske prins Christian som nylig ble døpt i vann fra springen hjemme.

Etter dåpsseremonien inviterer kongeparet til lunsj på Slottet. Om kvelden blir det trolig en privat middag på Skaugum for familien, fadderne og tilreisende gjester.

Les også:

Les også

Siste fra Kongelige

Flere bilder

Sverre Magnus får flere kongelige faddere. FOTO: Det Kongelige Hoff / SCANPIX

Kronprinsesse Maxima blir en av fadderne til prinsen. FOTO: ANP/Marcel Antonisse

Siste nytt