• - Helt utrolig!

    Hundrevis av kitere fra fikk store værutfordringer da de konkurrerte på Hardangervdda i helgen.

    VIDEO:

- Helt vanvittige forhold

Hardangervidda var fylt av hundrevis av kitere i helgen.

Skjermer i alle regnbuens farger fargela det mektige snølandskapet da 220 av verdens beste kitekjørere - fra 25 nasjoner - møttes til konkurranse på Hardangervidda i helgen.

Deltagerne i den andre utgaven av Red Bull Ragnarok måtte gjennom den 12 kilometer lange løypa fem ganger, og det er om å gjøre å kjøre om kapp på ski eller snowboard mens man blir dratt av en kite. Hastighetene kan komme opp i 80 kilometer i timen.

Deltakerne fikk store utfordringer når det gjaldt været. Hardangervidda bød på vekslende vær som regn, vind, samt sol og vindstille påskevær.

Tøff konkurranseBjørn Kaupang og Sigve Botnen var forhåndsfavoritter, de vant konkurransen i fjor, og innfridde med seier i henholdsvis skiklassen og snowboardklassen.

- Det var et råkjør, det har vært helt vanvittige forhold, forteller Bjørn Kaupang, som også er seks ganger verdensmester i kiting på snø.

- Jeg har brukt mye krefter underveis. Jeg har gått, løpt, skøyta, vært i steinrøyser, alt mulig. Men nå er jeg her, og jeg er kjempefornøyd!

SlitsomtI kvinneklassen konkurrerte man side om side på ski og snowboard, og det var en svenske som ble best.

- Det var slitsomt, forteller Malin Rapp.

- Det har vært utrolig gøy. Det var helt utrolig kult å traske rundt med alle kiterene der ute på fjellet, man så ingenting annet enn kitere.

Se video fra kite-konkurransen øverst.

Les også:

Les også

Siste fra Sport

Flere bilder

Bjørn Kaupang jubler etter å ha vunnet herreklassen på ski. FOTO: RED BULL RAGNAROK.

Kiterne kommer opp i hastigheter på 80 kilometer i timen. FOTO: RED BULL RAGNAROK. FOTO: FOTO: MORTEN GJERSTAD

Siste nytt