Holmenkollen søker VM i 2011

- Avgjørelsen kom egentlig ikke så overraskende, sa skipresident Sverre Seeberg da Holmenkollen i natt norsk tid tapte kampen om å få arrangere ski-VM 2009. Norge prøver i stedet å få mesterskapet i 2011.

Slått.Kollen ble regelrett utklasset av tsjekkiske Liberec da avstemningen ble holdt i Miami: Av de 17 medlemmene i FIS-styret stemte 11 på Liberec og bare fire på Oslo. Sverre Seeberg sitter i styret som varamann for avdøde Jan Jensen, men hadde ikke stemmerett. Heller ikke FIS-president Gianfranco Kasper stemte.- Det er svært få som får et mesterskap første gang de søker. Jeg regner med at vi søker igjen i 2011. Nå har vi jo kommet godt i gang med søkeprosessen, sa Seeberg, som ikke syntes det var så rart at tsjekkerne stakk av med seieren. Liberec søkte for sjette gang - og har kommet med bedre og bedre søknader. Dessuten er det over 40 år siden det sist var et ski-VM i Øst-Europa.- Dette kan vær viktig for utviklingen av skisporten i Øst-Europa. Vi får glede oss over det, sa Seeberg.

Får konkurranse

Oslo har ikke søkt VM nordiske grener siden mesterskapet ble holdt Holmenkollen i 1982, mens Liberec var i finalen også forrige gang. Da tapte tsjekkerne knepent for Sapporo om VM i 2007.Denne gang var det mye politikk i avstemningen. Mange land har uttrykt ønske om å få de øst-europeiske landene sterkere inn i skisporten, ikke minst som et resultat av den nylige EU-utvidelsen. Ved å gi VM til Liberec, ga man øst-europeerne en vitamininnsprøytning i denne prosessen.Hvis FIS-representantene ved neste avstemning ser enda lenger øst, kan Holmenkollen igjen få hard konkurranse. Kina har nemlig meldt seg interessert i VM i 2011, sammen med polske Zakopane.

Fattet stemning

- Stemningen hos oss er nøktern. Vi hadde ingen skyhøye forventninger. De siste dagene har vi skjønt at "sitsen" ikke gikk i vår favør. Liberec var en hard konkurrent, sier organisasjonssjef Truls Jansen i Norges Skiforbund. Han fikk nyheten på radio i dag morges og hadde ikke rukket å snakke med sine kolleger i skimetropolen Miami.- Jeg går ut fra at resultatet av avstemningen vil bli evaluert når skistyret møtes 18. juni, sier Jansen.Skiforbundet har to år på seg til å utforme en ny søknad. Ski-VM 2011 tildeles på kongressen i 2006.

Les også

Siste fra Sport

Siste nytt