• Amanda Kurtovic har truffet godt så langt i VM. Her er det Kina som har fått smake på det harde venstrearmsskuddet. FOTO: GORM KALLESTAD/SCANPIX

I kveld skal Amanda banke farens fødeland

São Paulo (Aftenposten.no): Men noen hemmeligheter underveis i kvartfinalen klarer hun ikke å avsløre.

Les også:

Kan Amanda Kurtovic avlure Kroatia for noen hemmeligheter underveis i kvartfinalen i håndball-VM?

Når de kroatiske håndballjentene skal avtale trekk i kvartfinalen mot Norge onsdag kveld, hadde det hjulpet godt om Norge hadde en spiller som skjønte hva de sa.

Amanda Kurtovic har kroatiskfødt far…(Runar-trener Marinko Kurtovic).

- Nei, jeg snakker ikke kroatisk. Jeg har noen kusiner og en oldemor i Kroatia, og jeg er på ferie der hver sommer, men språket har jeg aldri lært meg. Det eneste jeg kan er noen bannord, sier Larvik-spilleren og ler.

20-åringen har kommet fint fra sin VM-debut. 18 skuddforsøk har gitt 12 mål – en uttelling på 67 prosent.

Balic-fan

Men selv om Amanda ikke har brydd seg om å lære kroatisk, har hun stor sans for landet – og kroatiske håndballspillere, ikke minst Ivano Balic.

Mange mener han er verdens beste herrespiller. Eller; han har i alle fall vært det.

- Jeg har møtt Balic, og jeg har bilde av meg sammen med ham. Det var under herre-EM i Østerrike i 2010. Det var årets høydepunkt! Og på damesiden har de Penezic, som er en komplett spiller.

- Kanskje vi har noe å lære av dem når de kan få frem så mange toppspillere?

- Vi har mye å lære både når det gjelder teknikk og ballkontroll, sier hun som kanskje har stått for et av Norges mest spektakulære mål i VM; en underarm fra gulvet og opp i nettaket.

Girer ikke opp Norge har møtt Kroatia 16 ganger og tapt bare fire av dem. Siste mesterskapsmøte skjedde i VM 2007 da Norge vant 35.29.

I 2009 møttes lagene i treningskamp tre ganger, og Norge vant alle. Men i det ”brutale” cupspillet som nå er innført i VM, betyr norsk tap at VM-ferden over. Amanda tror ikke det skjer.

- De burde ha respekt for oss fordi vi har slått dem så mange ganger, men de tenker vel ikke på det. Det beste for oss er å se på dette som en vanlig kamp og få frem det vi er gode på, sier høyrevingen med det knallharde skuddet. Hun spiller mot Kroatia for første gang.

Klokken 21.45 norsk tid har vi fasiten.

Kjære leser, nyt aftenposten gratis i hele juli
Bli med nå

Les også

Siste fra Sport

Siste nytt