• Aleksej Prokurorov tok gull på tremila i Calgary for 20 år siden. Her fra en konkurranse på Lillehammer i 2000.

    FOTO: (CORNELIUS POPPE - SCANPIX)

Prokurorov død i bilulykke

Den russiske OL-mesteren i langrenn, Aleksej Prokurorov døde fredag etter at han ble påkjørt og drept.

– Prokurorov døde i en bilulykke nær jernbanestasjonen i Vladimir, heter det i en melding fra innenriksdepartementet.

Langrennslegenden ble drept momentant etter påkjørselen. Han skal ha vært på vei til å ta et fly til Moskva da ulykken skjedde. En bil kjørte ham rett ned da han var i ferd med å krysse en gate til fots.

Byen Vladimir ligger rundt 160 kilometer øst for den russiske hovedstaden Moskva.

44-åringen tok OL-gull på tremil i Calgary, og han ble også verdensmester på distansen under VM i Trondheim i 1997. I 1993 vant han femmila i Holmenkollen.

Prokurorov har de siste årene vært trener for Russlands langrennslandslag for menn. I sin aktive karriere var han mest kjent som en stilren klassiskløper, men da han ble verdensmester i Trondheim skjedde det i skøyting.

Vegard Ulvang fikk vite om ulykken via nære venner i Russland. Han har kjent Prokurorov i en mannsalder. De to var harde konkurrenter i mange år. På fritiden var de gode kamerater.

– Jeg var en svært god og nær venn av Aleksej, og vi var faktisk sammen så sent som forrige helg. Han var en av mine aller beste venner og det er utrolig tungt akkurat nå, sa Ulvang til ABC Nyheter.

– Det er rett og slett ufattelig trist, fortsatte Ulvang, som er lederen for langrennskomiteen i Det internasjonale skiforbundet (FIS).

Ulvang forteller at de to tilbrakte veldig mye tid sammen.

– Vi har hatt mange hyggelige stunder sammen utenfor konkurranse. Blant annet har vi vært på to lange skiturer sammen, den siste så sent så sent som i vår i Sibir, fortalte Ulvang.

Les også

Siste fra Sport

Siste nytt