Vålerenga erobrer Norge

For første gang på 20 år kan vi få se fire Vålerenga-spillere på banen i samme landskamp.

De raidet fotball-Norge og var nær ved å vinne seriegullet i år, nå erobrer Vålerenga landslaget.Til kveldens landskamp mot Australia, har Vålerenga overtatt Rosenborgs rolle som hoffleverandør til Åge Hareides Norge.Steffen Iversen, Erik Hagen, Thomas Holm og Ardian Gashi er alle aktuelle til treningskampen på Craven Cottage.- Det må være veldig, veldig, veldig lenge siden fire spillere fra Vålerenga har vært tatt ut til samme landskamp, mener trener Kjetil Rekdal.Og han har rett:20. desember 1984 var sist gang så mange spillere fra klubben på Oslos østkant var på banen i samme kamp for Norge.- Det er jo helt fantastisk, sier Gashi - som nå ser sitt snitt til å bli historisk.

Sølv var gull

Ifølge statistikkguru Jarle Teigøy, var både Per Edmund Mordt, Vidar Davidsen, Egil Johansen og Henning Bjarnøy kledt i rødt, hvitt og blått i en kamp mot Egypt for 20 år siden.Åge Hareides forklaring på hvorfor han kan bli den første landslagssjefen siden Tor Røste Fossen til å benytte seg av fire Vålerenga-spillere, er enkel:- Fordi de ble nummer to, svarer han.- Vålerenga har lykkes som kollektiv, og det bidrar også til utvikling individuelt, utdyper landslagssjefen.VIF-sjefen Kjetil Rekdal er stolt over spillerne sine som representerer klubben på denne måten.- Dette er en bekreftelse på at vi har jobbet bra. Dette er spillere som har prestert hele veien, som er i god form, og har bra med selvtillit. I tillegg er det ikke vanskelig å se at de har det utrolig morsomt om dagen. Så dette er ikke tilfeldig, slår han fast.Steffen Iversen er enig med sin trener.

Klar sammenheng

- Dette er ikke så rart, det er like lenge siden Vålerenga sist var i toppen av norsk fotball. Det er nemlig en sammenheng der, påpeker spissen som er den mest rutinerte i den norske troppen med 47 landskamper på samvittigheten. Åge Hareide har varslet at han vil benytte muligheten mot Australia til å ta flere spillere i nærmere øyesyn.Den første overraskelsen dro han opp av hatten i går:Formasjonstreningen viste at landslagssjefen vil gi debutanten Thomas Holm, som ble kalt inn til denne samlingen på overtid, sjansen på midtbanen sammen med Magne Hoseth allerede fra start.- Thomas er en spennende spiller, som jeg har fulgt i hele år. Han har vaktbikkje-evnen, er flink til å dekke rom og dyktig til å lese spillet, mener Hareide.Den 23 år gamle førstereisgutten visste ikke helt om han skulle tro at det var sant.- Det blir veldig morsomt, hvis jeg får sjansen. Og heldigvis er det ikke en kvalik-kamp. Da hadde jeg blitt nervøs, forteller han.- Hva synes du om at dere er fire VIF-spillere på denne samlingen?- Det er veldig moro for klubben og for Oslo-fotballen. Dette viser at det er mulig å nå opp selv om man opprinnelig kommer fra mindre klubber i hovedstaden.- Gir det større trygghet for deg som er her for første gang?- Ja, helt klart, men jeg kjenner også veldig mange andre av spillerne fra tiden på aldersbestemte landslag. Og det gjør meg litt roligere, svarer Holm.VIF-stopper Erik Hagen får også tillit fra start, mens Ardian Gashi håper å komme innpå i løpet av kampen, og dermed sørge for at "rekorden" fra 1984 blir tangert.

Les også:

Les også

Siste fra Sport

Flere bilder

<b>Historiske? </b>Denne Vålerenga-kvartetten kan komme til å skrive fotballhistorie i kveld. Thomas Holm (fra v.), Steffen Iversen og Erik Hagen starter, og Ardian Gashi (nummer to fra h.) får etter alle solemerker komme inn. Det blir første gang på 20 år at VIF har fire spillere på landslaget. FOTO: Cornelius Poppe-SCANPIX

Siste nytt