Vil flytte Kollen-brølet

Skiforeningen støtter planene om en skiflyvningsbakke i Rødkleiva, og mener at Holmenkollrennet i fremtiden må flyttes dit.

De som jobber for å beholde Vikersund som skiflyvningsarena, mener det vil bli en konflikt mellom Holmenkollbakken og en ny bakke i Rødkleiva. De hevder at den ene vil komme i skyggen av den andre. Dag Kaas, som er styreleder i Skiforeningen, er ikke enig.- Tvert imot, vi mener at en ny bakke i Rødkleiva vil bli en del av både anlegget og arrangementet i Holmenkollen. Den er ikke en konkurrent. Vi ser for oss at den overtar for Kollen, sier Dag Kaas. Skiforeningen har i sin uttalelse til Skiforbundet støttet planene om nybakken.Kaas understreker at Skiforeningen ikke skal bygge noen bakke, men uttaler seg som arrangør. Og som sådan - uten å si et negativt ord om Vikersund - er den en klar tilhenger av en skiflyvningsbakke i sitt nærmiljø. Kaas mener det er helt nødvendig med en ny bakke.

Normalbakke?

- Holmenkollbakken er ikke en bakke for fremtiden. Vi håper at den kan brukes som storbakke i VM 2011. Det ville vært et verdig punktum for en gammel sliter. Men så er det slutt. Etter den tid tilfredsstiller ikke den lenger kravene til en storbakke, og den kan ikke bygges ut særlig mer. Kanskje kan den da gjøres om til en normalbakke. Uansett, skal vi henge med som internasjonal skiarrangør, så må hoppanlegget utvikles, sier Kaas.

Må ha ny bakke.

Skiforeningen fikk ikke ski-VM i 2009, men vil til våren søke om å få mesterskapet i 2011. Før søknaden leveres, må bakkespørsmålet være avklart. Søkerne må ha en bakke hvor det kan hoppes 140 meter og en hvor det kan hoppes 109 meter. I Holmenkollen har de ingen av delene, bare en storbakke som ikke fullt ut tilfredsstiller kravene.- Til VM må vi ha en ny normalbakke. En slik bakke ligger inne i Rødkleiva-planene. Til tiden etter VM trenger vi en ny storbakke. Den beste beliggenheten for en slik bakke er i Rødkleiva. Derfor støtter vi disse planene. Rundt disse bakkene kan vi få et fremtidig hoppsentrum i Oslo-området, mener Dag Kaas.

Les også

Siste fra Sport

Flere bilder

- nVi mener at en ny bakke i Rødkleiva vil bli en del av både anlegget og arrangementet i Holmenkollen, sier styreleder i Skiforeningen. FOTO: TOM KOLSTAD

Siste nytt