• Sprinteren Jaysuma Saidy N'dure vant kongepokalen under friidretts-NM i Askim sist helg.

    FOTO: Terje Bendiksby / SCANPIX

Kongepokalvinner har positiv dopingsak

Kongepokalvinner Jaysuma Saidy Ndure avla positiv prøve på cannabis under et stevne i juni, ifølge NTB.

Den norsk-gambiske sprinteren slapp imidlertid unna med en advarsel.

Sprinteren vant kongepokalen under friidretts-NM i Askim sist helg. Han ble testet under et stevne i Luzern i Sveits 28. juni. Der løp han inn til 10,28 på 100 meter og 20,41 på 200 meter. Resultatene blir imidlertid strøket som følge av den positive testen.

Når NTB konfronterer sportssjef Ketil Tømmernes med opplysningene, som ligger ute på nettsiden til Det internasjonale friidrettsforbundet (IAAF), svarer han at det er ukjent for ham. Det samme sier generalsekretær Kjetil Hildeskor.

– Nå må vi områ oss litt og prate med utøveren. Dette var kjedelig, sier Hildeskor til NTB.

Jaysuma Saidy Ndure ble norsk statsborger i fjor, men var i listene oppført som deltaker for Gambia da han løp i Luzern. Det kan være grunnen til at norske idrettsmyndigheter ikke er informert om den positive testen.

NTB har også vært i kontakt med Antidoping Norge (ADN). Heller ikke de er kjent med den positive prøven. De har nå bedt om å få sakspapirene i saken oversendt. ADN ønsker kun avgjørelsen til IAAF.

På IAAFs nettsted står det at utøveren i tråd med reglene for første gangs forseelse ved bruk av cannabis er tildelt en offentlig advarsel og diskvalifikasjon fra alle øvelser i stevnet der prøven ble innhentet.

Ndure vant 100 meter i NM sist fredag på tiden 10,14. Det holdt altså til å vinne kongepokalen i mesterskapet. På grunn av karanteneregler ved skifte av statsborgerskap var han ikke aktuell for Norges lag til VM i Osaka.

Les også

Siste fra Friidrett

Siste nytt