Nå er det vår tur!

Skal vi tro på historiens gang, bør Anne Gerd Eieland ha en lysende fremtid. Til vinteren skal Kajsa Bergqvist hjelpe henne.

Historien startet med Patrik Sjöberg og kan få sin foreløpige "snipp, snapp" med 23 år gamle Anne Gerd Eieland fra Iveland i Aust-Agder. Denne sesongen har den gamle verdensmesteren Hanne Haugland overtatt treneransvaret for sin etterfølger. Og ikke bare har Hanne snudd Anne Gerds høydehoppende liv noe opp ned, nå ser de begge mulighetene for å nå enda høyere. Med svensk hjelp.

Hjelper hverandre

- Vi har allerede snakket med svenskene og spesielt Kajsa Bergqvist om et fremtidig samarbeid. En felles treningsleir i Sør-Afrika i januar er på planleggingsstadiet, forteller Hanne, som senest sist vinter var der nede sammen med sin mann, Håkon Särnblom, også han tidligere høydehopper. Formålet for den turen var å hjelpe nettopp Kajsa.- Nå synes hun og svenskene det er trivelig å gi litt tilbake, sier Hanne.- Vi har mye å hente av å trene sammen med folk som er så gode, mener Hanne Haugland og viser til historien om norsksvensk samarbeid:- Vi klengte oss på Patrik Sjöberg, minnes Hanne, og med dette "vi" mener hun seg selv, Håkon og Steinar Hoen.Da hun selv var på topp for ti år siden, var det duket for en gjenytelse. Derfor ble Kajsa Bergqvist snart et allokert medlem av det norske høydelaget.- Og nå er turen kommet til deg, henvender Hanne seg til Anne Gerd Eieland.

Les også

Siste fra Friidrett

Flere bilder

- Nå skal du huske på de to viktige stegene, formaner trener Hanne Hauland eleven og EM-håpet Anne Gerd Eieland foran tirsdagens kvalifisering på Nya Ullevi. FOTO: THORE-ERIK THORSEN

Siste nytt