• 6,56 sekunder er tiden Jaysuma Saidy Ndure må slå i dag for å sette ny norsk rekord.

    FOTO: SIMON DAWSON

På rekordjakt i dag

Jaysuma Saidy Ndure har flyttet norgesrekorden på 60 meter til 6,56. I dag kan det bli ny rekord.

- Rekordløpet var ikke perfekt, sier trener Olav Magne Tveitå før "Jays" prøver seg på 60 meter to ganger i Gent i dag.- I rekordløpet fikk han en dårlig start, men var veldig bra de siste 30 meterne. I finalen hadde han en bra start, men stresset for mye de siste 30 meterne. Det beste fra de to løpene i Birmingham kunne blitt 7,53, sier Tveitå, som i tillegg håper på en formstigning siden forrige stevne.BUL-løperen er fjerdemann på verdensstatistikken med 6,56. Greier han 7,53 i Belgia, vil han bli verdens nest raskeste mann innendørs i år - hvis ingen andre har enda mer hastverk i helgen.Også Ezinne Okparaebo løper i Gent.

VM ikke attraktivt.

Andre helgen i mars arrangeres innendørs-VM i Valencia, men dit skal ikke "Jays".- Han ville hatt gode muligheter, men innendørs-VM har lav status - og enda lavere status i et OL-år. Det er mange av de beste som ikke stiller, og "Jays" er litt påvirket av det, sier Tveitå, som sammen med sin elev avslutter innendørssesongen denne helgen.Nå venter fem ukers mengdetrening og så fem ukers sprinttrening før norgesrekordholderen starter utendørssesongen i Qatar 9. mai - forøvrig sammen med Andreas Thorkildsen. 17. mai løper han i Senegal og 24. mai i Nederland. Deretter blir det Golden League-start i Berlin 1. juni. I alle disse stevnene skal 24-åringen løpe 100 meter. Under Bislett Games kan det bli både 100 og 200 meter.- De mange 100-meterne er for å få opp farten. I den neste perioden blir det flere 200-metere, hvor han skal prøve å holde farten. Dette er en metode også Geir Moen brukte, sier Tveitå.

Les også

Siste fra Friidrett

Utendørsløp

Her er noen viktige løp for Jaysuma Saidy Ndure utendørs i år.9. mai: Qatar (100 m).17. mai: Senegal (100 m).1. juni: Berlin, Golden League (100 m).6. juni: Bislett, Golden League (100 og 200 m).15- 16. august: OL i Beijing (100 meter).18- 20. august: OL i Beijing (200 meter).

Siste nytt