• Her er Cathrine Larsåsen i aksjon under kvalifiseringen i stavsprangkonkurransen i Barcelona.

    FOTO: DAG W. GRUNDSETH

Rekord og rumpa bar!

BARCELONA (Aftenposten.no): Cathrine Larsåsen fikk mest oppmerksomhet før norgesrekorden. Da revnet nemlig shortsen...

KLIPPET TIGHTS: Her har Larsåsen på seg reserveplagget. En tights hun måtte klippe om til shorts. FOTO: CORNELIUS POPPE / SCANPIX

FOTO: Poppe, Cornelius

Les også:
Ezinne åpnet med sterk tid

- Shortsen spjæret, hele rumpa datt ut. Det var en kameramann som kom bort til meg og sa fra, fortalte en lattermild Cathrine Larsåsen etter å ha satt norsk rekord i stav med 4,35 og kommet til fredagens EM-finale.

- Jeg ble superstresset da det skjedde, og jeg tipper at det var en del av publikumet som fikk det med seg. Men sånn kan det gå, forteller Cathrine, som også jobber som fotomodell. Men da med klærne på.

- Heldigvis hadde jeg en tights i bagen. Jeg fikk tak i en saks og klippet den til.

Mange rivCathrine syntes hun hadde en god oppvarming – og da snakker vi om det sportslige. Da konkurransen startet, ble det imidlertid mye slurv.

Hun rev i første forsøk på 4,05 og hadde to riv på 4,25 før hun tok 4,35 i andre forsøk – en centimeter over sin tidligere norgesrekord fra 3. juli.

- Jeg var høyt over 4,25 og jublet, men rev på vei ned. Dekket her er veldig raskt, så jeg kom litt for nærme listen. Men det er også annerledes å hoppe i en EM-kvalifisering enn i et vanlig stevne.

Cathrine Larsåsen er klar for stavfinale i EM etter å ha forbedret sin egen norske rekord med én centimeter. FOTO: CORNELIUS POPPE / SCANPIX

FOTO: Poppe, Cornelius

Det kom klart til syne på resultatlisten. Ut fra årsbeste skulle ikke Oslo-jenta kommet til finalen på 4,35, men da kvalgrensen på 4,40 tydeligvis var satt for høyt, så holdt 4,35 for Cathrine.

Ny motivasjonCathrines mål har hele sesongen vært å komme til EM-finalen, men det betyr ikke at hun er fornøyd nå.

- Jeg vil så høyt som mulig, og jeg gleder meg til å prøve meg på 4,40 og kanskje 4,45 også. Finalen skal gå på kvelden, og det blir mye bedre enn i solsteken på formiddagen. Kanskje får jeg sove litt bedre også. Før kvalifiseringen våknet jeg klokken fire og sto opp klokken seks.

Larsåsen hadde den dårligste persen av alle de 12 jentene sin sin kvalifiseringsgruppe, men endte likevel som sjette beste.

Det var bare shortsen som ikke holdt mål.

Kjære leser, nyt aftenposten gratis i hele juli
Bli med nå

Les også

Siste fra Friidrett

Siste nytt