Norske spillere dratt inn i skatteskandale

Den danske avisen Nordjyske Stifttidende drar de tre norske håndballspillerne Mia Hundvin, Kristine og Katrine Lunde inn i skatteskandalen som er under opprulling i Aalborg DH.

Håndballklubben etterforskes for grove brudd på skattebestemmelsene.

Avisen Nordjyske Stifttidende skriver at de norske tvillingsøstrene Katrine og Kristine Lunde offisielt mottok svært forskjellig lønn. Katrine ble ansatt under den såkalte forskerordningen som kun gir 25 prosent i skatt.

Samtidig fikk søsteren Kristine ifølge avisen en langt lavere lønn med vanlig dansk beskatning. Ifølge Nordjyske var det en forutsetning at Katrine skulle gi søsteren en del av sin lønn, utenfor skattevesenet.

- Jeg kommer til å tenke litt på det nå som alle spør, men ikke noe særlig utover det, sier Kristine Lunde til TV 2 Nettavisen på spørsmål om dette vil forstyrre henne under VM.

På spørsmål om hun kan forklare lønnsforskjellen mellom søstrene er svaret:

- Da sier jeg bare at jeg ikke kommenterer kontrakten min.

Mia Hundvin skal på sin side ha mottatt et ukjent beløp svart for å signere på en kontrakt med Ålborg-laget. Hun ble imidlertid gravid kort tid etter og reiste hjem til Norge. En kilde sier til avisen at tidligere klubbeier Ole Bach Jensen skal ha ergret seg kraftig over å ha tapt beløpet, som ikke var registrert noe sted og som det følgelig ikke kunne gjøres krav på.

Les også

Siste fra Håndball

Flere bilder

Kristine Lunde i duell med en dansk spiller. FOTO: SCANPIX

Siste nytt