Satte advokat Gustad på saken

I mange år levde Randi Gustad i skyggen av Else-Marthe Sørlie på Nordstrand. I går ble Sørlie vraket fra EM-troppen. Gustad får gulasj i Ungarn.

Randi Gustad kom litt sent til gårsdagens EM-uttak i hovedsponsorens lokaler på Sollerudstranda. Akkurat som hun har kommet litt sent til det meste i håndballkarrièren.Advokatfullmektigen hos Engeseth Mikalsen er inne i sin åttende sesong for Nordstrand. Hun brukte fem av dem på å bli god nok til også å få spille i angrep! Nå er Randi Gustad så god at hun var nesten selvskreven på landslaget som skal spille EM i Ungarn neste måned. I en alder av 27 år blir hun en av de eldste som noen gang debutert i et mesterskap.

Syv landskamper

- Synd at det måtte gå ut over en så erfaren spiller som Else-Marte, sier Randi, som er venner med konkurrenten privat. En kneskade i september svekket Leipzig-spillerens kandidatur.Else-Marte har alltid vært med når landslaget har tatt medalje. Men Breivik valgte spilleren med syv landskamper fremfor hun med 156.- Randi har hatt en av de kjappeste karrièrene på landslaget. Hun var en profil allerede etter en til to kamper, sier Marit Breivik, som er imponert over både forsvarskvaliteter og mottak.

Annerledes

- Jeg er vel litt annerledes enn de andre strekspillerne. Er jo litt liten, så jeg må bevege meg mer. I forsvar har landslaget tradisjon for å spille 6-0, men det er vel bruk for meg når vi skal spille offensivt, sier den sjarmerende NIF-jenta, som fikk sin debut som fremskutt forsvarsspiller under Ivica Rimanic i Nordstrand.- Det er en morsom rolle å spille, men det krever at du har vært i situasjonen mange ganger. Det er mange vurderinger som skal gjøres, poengterer Randi, som nå får belønning for sin tålmodighet.- Når unge jenter klager over at de ikke slipper til etter å ha vært med et halvt år, forklarer jeg dem at det er folk som har sittet lenger. Jeg hadde det ikke så morsomt da jeg satt mye på benken og drev med tøffe studier ved siden av. Mange skjønte ikke at jeg gadd. Men i dag er jeg glad for det, sier Randi Gustad - ekspert på personskadeerstatning, arbeidsrett, konkurs, familierett og strafferett.Og på tålmodighet.
Kjære leser, nyt aftenposten gratis i hele juli
Bli med nå

Les også:

Les også

Siste fra Håndball

Flere bilder

<b>Endelig inne. </b>I en alder av 27 år er Randi Gustad klar for sin mesterskapsdebut. Kaptein Gro Hammerseng (t.h.) og håndballjentene satser på medalje i EM. FOTO: ERIK BERGLUND

Siste nytt