• VANT: Stavanger Oilers vant mandag NM-finalen i ishockey.

    FOTO: SCANPIX

Stavangers herlige hockeygull

STAVANGER (Aftenposten.no): Det er ikke lenger tvil. Stavanger er en ordentlig hockeyby. Nå har de en kongepokal som bevis.

Stavanger-Vålerenga 4-0

Les også:


Den sjette hockeyfinalen ble en nesten ufattelig hockeyfest for tilskuerne i en tettpakket Stavanger Ishall.

Ansporet av overtidsseieren på Jordal sist fredag, kjørte oljegutta tempoet på topp fra start, kjempet strålende i hver eneste duell og hadde alle hockeymarginer på sin side.

Du skal være temmelig VIF-blind for å si at det ikke var helt fortjent at gullet havnet rett sted.

KjempestemningI Stavanger var det en herlig hockeystemning lenge før pucken ble droppet. Folk ble oppfordret om å møte tidlig for å unngå trafikkaos på grunn av et tivoli som hadde leid seg inn på området rundt ishallen. Siddisene fulgte oppfordringen, og et par timer før kampstart var det lang kø utenfor Stavanger Forum – der de uten billett til ishallen kunne se kampen på storskjerm.

Stemningen var en blanding av forventning og frykt. For få var i tvil om at Vålerenga var i stand til å ødelegge festen.

Men Oilers-publikummet er kjent for å støtte laget uansett, og det var trampeklapp i flere minutter før spillerne entret isen.

Uryddig startOg etter en litt uryddig start fant Petter Thoresens gutter både hverandre, flyten og roen. Skjønt de fikk det nesten ubegripelig enkelt da de scoret to kjappe før åpningsperioden var halvspilt.

1-0 kom sekunder etter at Oilers hadde fått tilbake en utvist spiller. Snorre Hallem parkerte Lars Erik Lund og satte pucken mellom bena på Patrick DesRochers.

Bare et drøyt minutt senere måtte canadieren pånytt plukke pucken ut fra buret. Knut Henrik Spets førte pucken i midtsonen, men ble røft og effektivt stoppet av Michael Brandsau. Fredrik Sundin snappet gummiskiva, satte fart mot DesRochers og vispet inn 2-0. Den var billig, den!

Jobbet knallhardt.Pucken spratt veldig mye hjemmelagets vei i den første perioden, men det var fortjent. For spillerne jobbet knallhardt i hvert eneste bytt. Særlig ble vi imponert over måten de taklet undertallsspillet. Stresset VIF helt ut av stilen.

Og pucken fortsatte bare å være på lag med Stavanger. Det tok bare 1.13 før publikum på nytt kunne hyle av glede. Mika Souraniemi slengte pucken mot mål, den traff Martin Strandfeldt og danset forbi DesRochers.

3-0 kan høres betryggende ut, men mye større undere har skjedd i ishockey før, og Vålerenga er nå en gang Vålerenga.

Aldri Vålerengas kampMen dette var aldri Shampo og Vålerengas kamp. Til det var det for mange av de etablerte som ikke leverte det en kan forvente.

Skjønt det var heller ikke enkelt mot et gullsugent, innsatsfylt og disiplinert hjemmelag styrt av ”Mester Petter”. For stundens skyld låner vi kallenavnet til hans tidligere lagkamerat på landslaget og Storhamar Erik Kristiansen. ”Mester Erik” stiller seg helt sikkert i køen av gratulanter som setter pris på at Kongepokalen endelig kom ut på en ordentlig tur.

Ishockeyforbundets visepresident Morten Lillehagen hadde både gull og sølv i bagasjen på togturen til Stavanger.

I den siste perioden ble det naturlig nok et ganske klart VIF-press, men Oilers-spillerne klarte alltid å kaste seg for å dekke skudd eller få hockeykølla i veien.

Trener Knutsen tok ut keeper med fire og et halvt minutt og da kunne Christian Dahl Andersen sette inn det definitive punktum.

Kjære leser, nyt aftenposten gratis i hele juli
Bli med nå

Les også

Siste fra Ishockey

Siste nytt