• Tommy Jacobsen (i midten) blir norsk flaggbærer under åpningsseremonien i Vancouver. FOTO: Cornelius Poppe/Scanpix

    FOTO: Poppe, Cornelius

Her er Norges flaggbærer

Vancouver (Aftenposten.no): - Måtte bli en hockeyspiller

- Det måtte bli en hockeyspiller i hockeyens hjemland, sa toppidrettssjef Jarle Ammbø da han onsdag kveld presenterte ishockeyveteranen Tommy Jakobsen som Norges flaggbærer under åpningsseremonien i Vancouver.

Eldste norske hockeyspillerDet har de siste dagene vært flere diskusjoner rundt hvems om skulle få æren av å bære flagget, som curlingspiller Pål Trulsen hadde i Torino for fire år siden. Jakobsen har vært nevnt som het kandidat.

39-åringen debuterte i olympisk sammenheng allerede i Albertville i 1992, og er med i sitt tredje OL. Han har 131 landskamper for Norge og er den eldste norske OL- deltakeren i ishockey noen sinne.

- Jakobsen er en utøver med lang fartstid. Han har kanskje uoffisiell norgesrekord i antall landskamper, og er en typisk lagspiller og inspirasjon for andre, sier Aambø.

– Det kom overraskende på meg da Jarle (Aambø) spurte meg om å ta oppdraget i går. Og jeg var selvsagt aldri i tvil. For norsk ishockey er det en artig anerkjennelse, sa Tommy Jakobsen til NTB.

Full troppToppidrettssjefen forteller også at Norge vil stille med full tropp under innmarsjen i Vancouver fredag. I støtteapparatet er det loddtrekning om å vå være med på seremonien. Av utøvere vil "de som har lyst" delta, men hoppere, skiskyttere og alpinister som alle skal i aksjon på lørdag, vil helt sikkert ikke delta.

Kjære leser, nyt aftenposten gratis i hele juli
Bli med nå

Les også

Siste fra OL