• Kristina Vestveit kom som et skudd ved OL-uttaket.

    FOTO: METTE BUGGE

Overstyrte sjefen

Det er ikke så ofte at en toppidrettssjef overstyrer innstillingen til en landslagstrener, men det skjedde da skytteren Kristina Vestveit ble tatt ut til OL i går.

Jarle Aambø så nemlig bort fra innstillingen til Norges Skytterforbund og landslagstrener Christian Lilleng, når det gjaldt 18 år gamle Ingrid Stubsjøen. Hun hadde imponert med en 4. plass i et verdenscupstevne i Rio tidlig i sesongen, og fikk Lilleng tillit ved innstillingen som ble levert før april var omme.I går var det imidlertid Kristina Vestveit, 21-åring fra Asker, som fikk Beijing-billett sammen med Gyda Ellefplass Olsen, Are Hansen, Vebjørn Berg og Espen Berg-Knutsen. Til sin store skuffelse må Stubsjøen bli hjemme.- Jeg trodde toget hadde gått, sier Vestveit, som for tiden skyter militært nordisk mesterskap på Elverum.Hun jublet da hun fikk telefonen fra Lilleng, men samtidig hadde hun veldig vondt av Stubsjøen.- Det er ikke jeg som har kjørt showet, sier Vestveit. Hun sikter til at hun ikke engang dro til de to verdenscupstevnene i München og Milano for å prøve å OL-kvalifisere seg. - Jeg dro for å teste meg, og ta det som erfaring foran neste sesong, opplyser hun.Men i det siste stevnet i Milano kom Vestveit som et skudd.

I verdenstoppen.

Hun skjøt fem poeng bedre enn sin egen rekord. 588 poeng på halvmatch ga tredjeplass i verdenscupen og et av de beste resultatene i verden denne sesongen. Da fikk både skyteledelsen og Aambø noe å tenke på.- Det ble noen nye spørsmålstegn etter navnet mitt, kommenterer Vestveit.Askerjenta er i oppadstigende form, og det ble utslagsgivende for Aambø.- Nå blir det mye trening i sommer, og så skal jeg kanskje på treningsleir til Danmark sammen med de andre, legger hun til.Lilleng var lettet da Aambø hadde talt, for det har vært en tøff tid også for ham. Når to gode skyttere konkurrerer, og det bare er én som skal være med til Beijing, må nødvendigvis den andre bli skuffet.

Godt samarbeide.

For Vestveits trener Anne Grethe Jeppesen var det også en lettelse at valget falt på hennes elev. De to har samarbeidet i fire år.- Vi har gjort noen grep som har ført til at det har funket bedre for henne, sier Jeppesen. Hun er blitt bedre teknisk og taktisk.Jeppesen har i en årrekke vært samboer med skytteren Harald Stenvaag. Han ble også vurdert til en plass på laget, men Espen Berg-Knutsen fikk grønt lys Beijing.- Jeg fortsetter uansett å skyte neste år, sier Stenvaag.
Kjære leser, nyt aftenposten gratis i hele juli
Bli med nå

Les også

Siste fra OL

Siste nytt