Hopper av jobben

Anders Jacobsen legger karrieren som rørlegger på hylla. Han satser i stedet på å bli hopper.

I går gikk 21-åringen til sjefen og sa at han ikke kunne regne med ham så mye i de nærmeste årene. Han skal i stedet gjøre det morsomste han vet - hoppe på ski.- Jeg fikk beskjed om at jeg var velkommen til å komme krypende tilbake når jeg var lei av å hoppe, sier Anders. Han har ett år igjen før han er utlært rørlegger. - Men det året kan jeg ta når som helst. Hopper kan jeg bli nå. Et slikt tilbud som dette kan det hende jeg aldri får igjen, sier ringerikingen som mandag fikk beskjed om at han er inne på hoppernes elitelag. Han og Tom Hilde tok de to ledige plassene det ble hoppet om på Lillehammer.- Jeg vet ikke hva det innebærer, men jeg får vel et brev, tror Anders.- Som vi ser det, er han så god både i hodet og bena at han fortjener plass på laget. Han er allerede god, og vi mener han har potensial til å bli enda bedre, sier hoppsjef Clas Brede Bråthen. I pinsen arrangerte Mika Kojonkoski audition på Lillehammer. Hopptalentene fikk anledning til å vise seg frem, og sjansen til å hoppe seg inn på landslaget. Sigurd Pettersen tok i sin tid den veien inn i verdenstoppen. Nå håper rørleggerlærling Anders Jacobsen å følge etter.

Fra Ringkollen til Vikersund.

- Jeg hadde et lite håp om å få en plass på B-laget, men elitelaget hadde jeg ikke drømt om engang, sier Anders som synes "hoppingen funka bra på Lillehammer".Han kommer fra Hønefoss, en by uten hoppbakke. Siden han for mange år siden vokste fra 40-metersbakken på Ringkollen, har han holdt til i Vikersund, hvor han er blitt trent av Frode Håre. Men 21-åringen har meritter å vise til.- Ikke så mange. Jeg har pleid å være blant de ti beste i min årsklasse, men aldri helt i toppen. Jeg var aldri god nok for en plass på laget til junior-VM. Det var i vinter det løsnet. Da fikk jeg 7. og 9. plass i Kontinentalcupen (nivået under verdenscupen), og så ble jeg nummer fire i NM, bare slått av tre OL-deltagere, sier Jacobsen.

Tenker ikke på VM.

Han har ikke satt seg noen konkrete mål for sesongen som kommer. VM i Sapporo har han ikke engang tenkt på.- Jeg får forsøke å henge med på treningene, og se hvordan det går. Jeg er med for å prøve å bli best, sier Anders Jacobsen, som håper han klarer å forbedre lengderekorden sin.- Som prøvehopper i Vikersund fikk jeg 176 meter for tre år siden. Det hadde vært kult å passere 200.Og så får andre legge de rørene som skal legges i Hønefoss-området de neste årene; Jacobsen er opptatt.

Les også

Siste fra Skisport

ANDERS JACOBSEN

Alder:21, født 17. februar 1985.Klubb:Ringkollen Skiklubb.Personlig rekord: 176 meter, som prøvehopper i Vikersund i 2003.Beste plassering internasjonalt: 7. plass i Continental Cup i Zakopane 12. februar i år.Bakgrunn: Har hoppet på ski siden han var åtte år. Startet i 65-meteren i Vikersund fra han var 11. Er med i Flying Team Vikersund.Verdenscuplaget:Lars Bystøl, Roar Ljøkelsøy, Tommy Ingebrigtsen, Bjørn Einar Romøren, Sigurd Pettersen, Anders Bardal (Steinkjer), Tom Hilde (Asker), Anders Jacobsen (Ringkollen, Hønefoss).

Flere bilder

Anders Jacobsen hadde et lite håp om å komme på B-laget, men drømte ikke om plass på elitelaget i hopp. FOTO: STIAN LYSBERG SOLUM / SCANPIX

Siste nytt