• Cheryl Maas lå bevisstløs i to minutter før hun åpnet øynene.

    FOTO: THOMAS LARSEN RØED

Stygt fall i X Games

ASPEN (Aftenposten.no): Nå vil utøverne ha monsterhoppet endret.

Les også: X-faktoren

FOTO: DOUG PENSINGER

Dagen før Winter X Games 13 starter for fullt var det trening i slopestyle-banen for ski og snowboard. Halvveis ut i snowboardtreningen gikk det galt for nederlandske Cheryl Maas. For det nest siste hoppet er delt i to, noe som resulterer i to smale landinger istedenfor én bred. Maas kom litt skjevt ut, landet den ene på kanten og falt ned i «gapen». - Hun forsøkte på en backside 3, men landet på kanten og falt ned på hodet. Det så ikke bra ut, sier Andreas Ygre Wiig til Aftenposten.no, som også var vitne til fallet. Saken fortsetter under bildet.
Maas ble liggende livløs nedenfor hoppet, og redningsmannskap, venner og fotografer stormet til for å hjelpe. I to minutter lå jenta bevisstløs før hun åpnet øynene. I sjokk og smerte skrek hun og måtte holdes i ro av redningsmannskapet så hun ikke skulle bevege nakken. Etter hvert ble hun flyttet over på en båre og fraktet ned til den ventende ambulansen. Skadeomfanget er foreløpig ukjent.

Vil endre hoppet

En rekke av de som ble stående igjen omtalte fallet som det verste de hadde sett. - «Gapen» må fylles igjen, sier den svenske skistjernen Jon Olsson til Aftenposten.no. De norske skibrødrene Andreas og Jon Håtveit er enige, og får også støtte fra Wiig. Slopestyleøvelsene kjøres lørdag og søndag, og hvis det er enighet blant utøverne kan det bli aktuelt å endre hoppet. - Vi får se om det er enighet og se hva arrangørene gjør. Både Andreas og Torstein (Horgmo) har fått kjørt masse i dag, og gjort det bra over gapen, sier den norske landslagssjefen for snowboard, Vidar Nyhus. X Games har imidlertid profilert seg med det hoppet i år, og det er planlagt at gapen skal benyttes til innrunnet i big air-konkurransen.

Rice slapp med skrekken

En av verdens absolutt største snowboardstjerner, amerikanske Travis Rice, var nære ved å kopiere ulykken til Maas bare en halvtime senere. Han landet på nøyaktig samme sted på kanten, men klarte utrolig nok å lande på brettet etter å ha falt ned i gapen. Han kjørte til og med videre, men så ikke spesielt fornøyd ut da han føk forbi venner og presse uten å snakke med noen.
Kjære leser, nyt aftenposten gratis i hele juli
Bli med nå

Les også

Siste fra Skisport

Kommentarfeltet støtter ikke IE8. Vennligst oppgrader eller bruk en annnen nettleser.
Debatten vil bli moderert i ettertid.