• Isskulpturer med Munch-motiver på Karl Johans gate er med å gi VM-stemning i Oslo sentrum. FOTO: TROND J. STRØM

    FOTO: Strøm Trond J.

Sentrum i sentrum

VM-stemning også i sentrum på en tidlig morgen? Ja, så absolutt.

Madeleine Brekke (17), Skøyen

- Ja, definitivt. Det er veldig mange flere mennesker i byen enn vanlig. I tillegg til at det er mange som spiller musikk i gatene, og så selges det mye norsk mat. Det morsomste er kanskje at de deler ut en hel haug med gratisting. Jeg merker at det skjer noe helt spesielt når jeg er i sentrum, men på Skøyen er alt som vanlig. Det er som om jeg går inn i en slags VM-sone når jeg kommer ut fra toget på Nationalteateret.

Joakim Nygård Rausland (13), Nærbø

- Ja, jeg synes det er en spesiell stemning, men jeg har ikke vært i Oslo så lenge. Det er helt annerledes å være i Oslo nå enn det var forrige gang jeg var her. Det er veldig mange mennesker i gatene og like mange norske flagg som på 17. mai. I tillegg til at jeg har lagt merke til at det er et par VM-reklamer. Nå gleder jeg meg veldig til å dra opp i Holmenkollen for å se på damestafetten. Det blir gøy!

Dulan Ferra (18), Åsbråten

- Ja, helt klart. Det er veldig folkerikt i sentrum, men med en gang man kommer bort fra området rundt Nasjonalteateret er alt som vanlig. Jeg synes det er fint med alt folkelivet, for det er så stille til vanlig. Nå skjer det masse rart, og det liker jeg. Det virker som om folk er mer entusiastiske enn vanlig. Jeg er ikke veldig interessert i Ski-VM, men det hender at jeg ser på nett-TV i friminuttene. Da er det skikkelig bra stemning på skolen.

Helene Neverdal (19), Oppsal

- Ja, jeg synes så absolutt at det er en VM-stemning. Det er bare å se på folkehavet her på stasjonen på Nasjonalteateret. Det er utrolig mange mennesker, flagg og jubel. Jeg synes det er skikkelig morsomt, men nå må jeg løpe før trikken reiser fra meg.

Hilde Nordby (19), Sankthanshaugen

- Jeg har egentlig ikke lagt merke til noen spesiell stemning, men jeg har ikke vært så veldig mye nede i sentrum, og jeg tror at det er der det skjer, for å si det sånn. I sentrum er det mange mennesker med turklær, luer og flagg. Jeg tror stemningen er enda bedre om kvelden, for nå virker det litt sløvt. Jeg har bare lest om VM i avisen. Ut over det har jeg ikke merket mye til det, bortsett fra at jeg selger VM-kaker på jobben. Det er litt gøy.

Kjære leser, nyt aftenposten gratis i hele juli
Bli med nå

Les også

Siste fra Ski-VM

Flere bilder

Madeleine Brekke. Foto: Karianne Haga FOTO: Karianne Haga

Dulan Ferra. Foto: Karianne Haga FOTO: Karianne Haga