• Håvard Klemetsen (t.h.) har hatt et godt VM. Her sender han Jan Schmid ut på sin etappe. Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix

    FOTO: SCANPIX

Sjanseløs i gullkampen

Håvard Klemetsen imponerte både i bakken og i sporet da Norge tok bronse i lagkonkurransen i kombinert fredag.

Akkurat som i den lille bakken ble det østerriksk gull etter at Mario Stecher vant en spurtduell mot tyske Tino Edelmann. Magnus Moan gikk i mål som nummer tre og sørget for at seierspallen ble identisk i begge lagkonkurransene.

Norge var sjanseløs i gullkampen, men takket være Klemetsen ble Frankrike henvist til fjerdeplass.

Det var finnmarkingen som tok ansvar da det så mørkt ut i hopprennet fredag formiddag. Med et svev på 135,5 meter løftet han Norge til fjerdeplass etter at særlig Mikko Kokslien hadde skuffet med et svev på bare 115 meter.

Magnus Moan på fredagens ankeretappe. Foto: Dag W. Grundseth

FOTO: Grundseth Dag Wessel

Kokslien revansjerte seg på første etappe, da han gikk Norge opp til 2.-plass 18,6 sekunder bak Frankrike, som forsvarte ledelsen etter hopprennet så langt.

– Det var det beste langrennet mitt i VM. Jeg har lært mye i dette mesterskapet, og det tar jeg med meg til neste mesterskap, sa Kokslien.

Fornøyd

Klemetsen måtte som ventet se østerrikske David Kreiner og tyske Björn Kircheisen gå forbi, men han vekslet på tredjeplass bare 7,2 sekunder etter lederen.

– Det var litt for langt opp etter hoppingen, men en medalje er bra, sa Klemetsen til NRK etter at han også gjorde en uvanlig sterk langrennsprestasjon på annen etappe.

– Jeg er veldig fornøyd med min innsats. Jeg var sinnssykt nervøs på toppen i hopprennet. Jeg visste at vi måtte prestere hvis vi skulle ha noen mulighet.

Jan Schmid på tredje etappe tapte til de to i front og vekslet 28,7 sekunder bak, men han økte forspranget til Frankrike og vekslet over ti sekunder foran franske Francois Braud.

Trygt

Magnus Moan har slitt med sykdom og er ikke fullt restituert, men han leverte et godt hopp på 129 meter og forsvarte uten problemer forspranget til verdenscupleder og individuell vinner Jason Lamy-Chappuis.

Moan tok innpå tetduoen mot begynnelsen av etappen, men resignerte i gullkampen og lot tetduoen gå på vei til sin spurtduell om seieren. Moan gikk i mål 40 sekunder etter vinneren, men vel 11 sekunder før Lamy-Chappuis.

Kjære leser, nyt aftenposten gratis i hele juli
Bli med nå

Les også

Siste fra Ski-VM

Siste nytt