• Finske Kaisa Makarainen gikk inn til gull på kvinnenes 7,5 km sprint i iskalde Östersund. Tyske Maria Gössner (t.v.) og hviterussiske Darya Domracheva tok sølv og bronse.

    FOTO: SCANPIX


«Beste norske»
gikk for Tyskland

ÖSTERSUND (Aftenposten.no): På en dårlig norsk dag, var det greit at den som tok andreplassen i skiskyttersprinten i Östersund er litt norsk.

Bare finske Kajsa Mäkärainen var raskere enn tyske Miriam Gössner som svarte på uforfalsket Molde-dialekt etter at hun hadde gjort sin beste prestasjon noensinne som skiskytter.

- Jeg er bare kjempefornøyd. Fantastisk fornøyd, fortalte Gössner etterpå uten at svensk TV trengte å tekste hennes uttalelser.

Den tyske jenta som var med på sølvlaget til Tyskland i spesiallangrenn under OL i Vancouver er fra Garmisch-Partenkirchen. Men mamma er fra Molde og der kom Molde-dialekten inn.

- For første gang skjøt jeg feilfritt og dermed ble det et godt resultat.

Sto overTora Berger droppet rennet og Ann Kristin Flatland ville helst ha vært innendørs denne fredagskvelden.

Det var svært kaldt under gårdagens renn i Östersund under skiskyttersprinten. Helt i grenseland for hva som er forsvarlig.

Kuldegrensen er 20 minus i skiskyting og Det internasjonale skiskytterforbundet (IBU) målte 19,2 grader. Dermed bestemte IBU seg en knapp time før start at det skulle arrangeres renn.

Tok ingen sjanserDa hadde Tora Berger forelngst bestemt seg for at det var for kaldt. Den norske skiskyttereneren har vært plaget av sykdom og de siste tre ukene. Hun er også plaget av kuldeastma.

- Jeg tar ingen sjanser, sa hun og labbet rundt på løperhotellet i tøfler mens hennes lagvenninner konkurrerte.

Best av dem var Synnøve Solemdal som gikk seg inn til en 20. plass. Tingvoll-jenta har vært jevn denne sesongen. Onsdag ble det en 19. plass.

Ønsket seg avlysningSolemdal var fornøyd, men Norges antatt nest beste skiskytter, Ann Kristin Flatland, var ikke like fornøyd. Hverken med sitt eget løp eller med kulden.

- Jeg hadde vel egentlig helst sett at det ble avlyst i dag. Men jeg tok sjansen, fortalte Flatland etter løpet som ga en 38. plass som resultat.

Hun ville ikke kritisere det internasjonale forbundet direkte.

- Jeg mener jo at man ikke bare skal se på gradestokken, men også ta luftfuktigheten med i betraktningen. I dag var det høy luftfuktighet og det gjør det vanskeligere å puste, mente Flatland.

Les også

Siste fra Sport