• Det nært forestående sykkelrittet Tour de France er i fare for Edvald Boasson Hagen.

    FOTO: SCANPIX

Tour de France i fare for Boasson Hagen

Edvald Boasson Hagen har fått påvist sykdommen helvetesild og må melde forfall til NM-fellesstarten søndag.

Dagen etter at Edvald Boasson Hagen vant i NM temposykling kom meldingen om at Team Sky-rytteren har fått påvist sykdommen helvetesild.

Det kan paradoksalt åpne for at Kurt Asle Arvesen får billett til Frankrike på bekostning av lagkameraten.

Overfor Aftenposten.no avslører Sky-lagets sportsdirektør, Markus Ljungqvist, at eresfjordingen er den mest aktuelle til eventuelt å erstatte Boasson Hagen.

- Kurt Asle er nok absolutt den som ligger best an til å bli spurt. Jeg vet han er klar, men det er trist om det blir på bekostning av Edvald. Kurt Asle er en god allround-rytter, og er en dyktig leder og kaptein. Han har utvilsomt mange sterke egenskaper, sier Ljungqvist til Aftenposten.no.

Boasson Hagen hadde allerede i forkant av gårsdagens suverene NM-gull registrert lett utslett på kroppen. Han følte noe ubehag, men valgte å kjøre for sitt femte strake tempogull. Utslettene hadde tiltatt fredag morgen, og etter å ha rådført seg med lege ble det påvist helvetesild.

Store forventninger

Den svenske sportsdirektøren setter nå sin lit til at støtteapparatet får nordmannen raskt tilbake på sykkelsetet, og mener det vil være synd for ambisøse Team Sky om årets Tour de France går fløyten for Boasson Hagen.

- Jeg håper han blir klar. Edvald har vist glimrende form den senere tiden, og kommet tilbake til sitt tidligere nivå. Han er kapabel til å vinne etapper i Frankrike rundt. Dessuten har vi et håp om å få se ham i gul trøye innledningsvis i rittet, samt at han kan være med å kjempe om den grønne poengtrøyen, sier Ljungqvist.

Også TV 2s sykkelekspert, Johan Kaggestad, mener det er svært trist om 24-åringen ikke blir å se når Tour de France ruller i gang om åtte dager.

- Han er en av frontfigurene på Team Sky sammen med Bradley Wiggins, og er i sitt livs form. Han er en kandidat til den grønne trøyen og god nok til å vinne etapper.

- Men en antibiotikakur er ikke heldig for Edvald, og han vil slite med å få ut maks i rittet. Men om det viser seg å være en lett form for helvetesild kan han nå hvile i tre-fire dager og få en formtopp inn mot Tour de France, sier Kaggestad til Aftenposten.no

Kaggestad understreker at han ikke er lege, men han har erfaring med helvetesild tidligere.

- Gabriel Rasch sleit med helvetesild i Ringerike rundt for noen år siden, da gikk det veldig fort over. Dersom Edvald blir fort frisk kan man nok få se en veldig sprek Edvald i første uka av Tour de France.

- Burde vært på laget

Boasson Hagen debuterte for øvrig i rittet i fjor. Også da ble Arvesen vraket. Om veteranen nå skulle få sjansen nærmest på overtid, så tilfører han Sky-laget helt andre egenskaper sammenlignet med Boasson Hagen.

- I motsetning til Edvald har ikke Kurt Asle noen spisskompetanse. Men det viktigste er at han er god til å styre laget, han tåler juling og han er kjøresterk. Jeg skjønner uansett ikke hvorfor han ble utelatt i utgangspunktet, sier Kaggestad.

Tror på friskmelding

Olympiatoppens sjefslege Lars Engebregtsen sier til VG Nett at det trolig ikke er noen fare for Boasson Hagens deltakelse i Tour de France.

– Det må behandles, men man kan bli frisk ganske raskt. Jeg tror ikke det er noen fare for Edvalds Tour de France-deltakelse, sier Engebretsen.

Han legger til at det er mulig å sykle treukersrittet med sykdommen, avhengig av hvor på kroppen det sitter, og at medisineringen vil sørge for at det gradvis går over.

Les også:

Les også

Siste fra Sykkel

Flere bilder

Kurt Asle Arvesen ble torsdag vraket til årets Tour de France. Foto: AFP FOTO: DOUG PENSINGER

Siste nytt