• En YouTube-video viser hvordan kvinnelige demonstranter tilsynelatende angripes med pepperspray under en demonstrasjon på Wall Street i helgen.

- Brukte pepperspray mot demonstranter

New York-politiet får kraftig kritikk etter å ha slått ned på demonstrasjon på Wall Street i helgen. En video viser tilsynelatende hvordan en politimann bruker pepperspray på flere kvinner.

Rundt 80 mennesker ble arrestert etter en demonstrasjon i New Yorks finansdistrikt i helgen, ifølge BBC News. Mange av dem skal ha blitt svært hardhendt behandlet av politiet.

En video på YouTube viser hvordan en politimann tilsynelatende går opp til en gruppe kvinnelige demonstranter og sprayer en gass i ansiktene deres. Demonstrantene faller til bakken og skriker i det de blir truffet av det som omtales som pepperspray.

Se en video av episoden her:

Inspirert av EgyptDemonstranter har i over en uke samlet seg ved Wall Street, der New York-børsen og flere andre finansinstitusjoner holder hus. De protesterer mot det de omtaler som «selskapenes grådighet og myndighetenes korrupsjon», og hevder at de representerer 99 prosent av befolkningen som kjemper mot den gjenværende og rikeste prosenten amerikanere.

- Som våre brødre og søstre i Egypt, Hellas, Spania og Island, planlegger vi å bruke den revolusjonære taktikken fra Den arabiske våren for å gjennomføre masseokkupasjoner for å gjeninnføre demokratiet til USA, heter det på nettsidene til «Occupy Wall Street», som står bak demonstrasjonene.

Enkelte demonstranter har også i løpet av helgen vist til støtte til president Obamas helsereform og sin motstand til henrettelsen av Troy Davies, som ble tatt av dage av myndighetene i den amerikanske delstaten Georgia i forrige uke.

Flere videoerPolitiet hadde tydelige problemer med å håndtere demonstrasjonen på lørdag. På nettet ligger det nå mange eksempler på det som virker som overdreven voldsbruk fra politiets side: I én video ser en politimann ut til å slenge en demonstrant i bakken uten synlig grunn, og i en annen video kastes en demonstrant over et gjerde med hodet først.

Se flere eksempler her.

- Politifolkene begynte å arrestere folk som sa de gale tingene eller som sto for nære barrikadene. De dro dem bare til seg og begynte å slå, sier en demonstrant til nettstedet NY1.

Og legger til:

- Hvis du motsatte deg arrestasjonen på noen måte, hvis du ikke øyeblikkelig tok hendene dine bak ryggen, sparket de deg i magen før seks politifolk kastet seg oppå deg og anholdt deg så voldelig de bare kunne.

Frykter økonomisk kollapsPolitiets oppførsel får mye oppmerksomhet i flere amerikanske medier. Avisen The New York Times sier at politiet foreløpig ikke ønsker å kommentere videoen der de kvinnelige demonstrantene ser ut til å bli angrepet med pepperspray.

Også på det sosiale nettsamfunnet Twitter er det svært mye snakk om demonstrasjonen og politiets opptreden.

Demonstrasjonen på lørdag besto av rundt 200 personer, en kraftig nedgang fra de 1500 som møtte opp tidligere i uken. 21 år gamle Ryan Reed sier til BBC News at han deltar i protestene fordi han opplever at det økonomiske systemet i USA er i ferd med å kollapse.

- Fienden vår er de store bedriftslederne på Wall Street, de store oljesjefene, kullsjefene, lederne for de store militærindustrielle selskapene, sier han.

Les også:

Les også

Siste fra Verden

Siste nytt