- Han er totalt forandret

Den tidligere Knutby-pastoren fikk raseriutbrudd i fengselet.

I en episode i fengselet i Stockholm nylig havnet den tidligere Knutby-pastoren Helge Fossmo i en konfrontasjon med personalet, som forsøkte å få han til å roe seg.

Ifølge avisen Expressen svarte Fossmo:

- Jeg sitter allerede på livstid. Det spiller ingen rolle hva jeg gjør. Jeg kan ta livstid en gang til.

- Men om du oppfører deg bra kan du komme ut tidligere.

- Jeg sitter allerede på livstid, svarte pastoren igjen.

Fossmos advokat, Ola Nordström, skal ha besøkt sin klient kort tid etter. Han skal da ha krevd at det skulle være en fengselsvakt i besøksrommet.

Fengselet tok advokatens oppfordring, og utplasserte en vakt under hele møtet.

- Han er radikalt forandret. Den tidligere så beskjedne og høflige personen er borte, sier en kilde avisen har snakket med.

Helge Fossmo har hele tiden framstått som rolig og jovial under rettssaken mot ham. Men flere vitner har hevdet at Fossmo har en dobbeltnatur.

Bygde TV-antenne

Fossmo satt i varetekt i Uppsala i flere måneder før tiltalen var klar. Han hadde TV-forbud i fengselscellen, men greide likevel å se dekningen av sin egen rettssak ved selv å lage en antenne i smug ved hjelp av spiralen i en spiralblokk og aluminiumsfolie.

For å ikke skade den pågående utredningen hadde Fossmo en rekke restriksjoner. Han hadde hverken lov til å se TV, lese aviser eller ringe.

TV-tittingen skal ha pågått en ukes tid før den ble oppdaget, skriver Aftonbladet.

Livsvarig fengsel

Fossmo er dømt til livsvarig fengsel for medvirkning til drap sin andre kone, Alexandra Fossmo, og drapsforsøk på naboen Daniel Linde.

Les også

Siste fra Verden

Flere bilder

<b>Livstid.</b> Helge Fossmo kom i klammeri med fengselsvaktene i Stochholm-fengselet hvor han sitter. FOTO: PASSREGISTERET/SCANPIX

Siste nytt